Květoslav Šimek
7. ledna 2018 • 21:53

Našlapané ochozy mluví jasně: Vítkovice hrají slušný hokej

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čísla mluví jasně. V Ostravě se po letech přešlapování na místě hraje znovu velmi slušný hokej. Nedokládají to jen výsledky, ale i nejvyšší domácí návštěvy za posledních deset let. Na předposlední Litvínov (6:3) v neděli přišlo 7916 fanoušků. V průměru chodí do Ostravar Areny 6839 fanoušků na zápas. Ani v ročnících 2009/10 a 2010/11, kdy Vítkovičtí hráli špici a sezonu končili dvěma stříbry v řadě za sebou, nebyly domácí návštěvy v základní části vyšší.



Pro srovnání. V sezoně 2009/10, kterou v Ostravě končil v euforii zvedáním mistrovského poháru nad hlavu legendární Dominik Hašek (s Pardubicemi), a vítkovický tým koučoval zkušený Alois Hadamczik, chodilo v základní části v průměru 5123 fanoušků. 

O rok později, už za vlády Mojmíra Trličíka a Zdeňka Motáka, byly průměrné návštěvy ještě nižší (5046). Pravda, sezona tehdy kvůli rekonstrukci Ostravar Areny začínala Porubě, ale rozhodně se nečekalo, že by se výrazně oslabený tým pohyboval tak vysoko. A nakonec obhájil i stříbro. Přesto nebyly ochozy zdaleka tak plné.

Od té doby se Vítkovicím nepodařilo ani jednou zvednout průměrnou návštěvnost v základní části přes šest tisíc. Maximem bylo číslo 5580 v sezoně 2015/16. Aktuálně jsou cifry o víc než dva tisíce vyšší. Paradoxní přitom je, že právě před touto sezonou se v Ostravě po letech zvyšovalo vstupné. 

Lístek na hokej stojí 199 korun, zvyšovaly se i ceny permanentek (4000 pro nové zájemce). V rámci extraligy jsou sice ceny stále jedny z nejnižších, ale i tak je to pro fanoušky slušný „zářez“ do rodinného rozpočtu.

Zvyšující návštěvnost jen dokazuje, že za peníze dostávají (tedy většinou) solidní představení. Duel s Litvínovem například brankář Patrik Bartošák okořenil exkluzivním zákrokem, kdy v leže a na boku jen tak máchnul volnou rukou proti pumelici Filipa Helta a vyrazil ji. Nebo když se do sebe pěstmi odvážně pustili Lukáš Klok s Martinem Havelkou. Nebo když cenu pro nejlepší hráče předával legendární Karel Loprais.

Hokej v Ostravě baví. A baví se jím i fanoušci.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud