Ladislav Vízek
13. listopadu 2020 • 15:00

Bořku, musím se tě zastat. Slyšel jsem, že mezi ním a Kotalem to není růžové

Vstoupit do diskuse
8
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prohráli jsme v Německu a na rovinu říkám: nejradši bych o tom zápase ani nemluvil. Snad se ani neměl hrát. Před utkáním to nakousl Bořek Dočkal, šlo o zbytečný duel. Ale chápu, že takový zápas se nedá odříct, s Německem to nejde. Važme si té konfrontace. A především toho, co nám ukázala. Dobrej fotbal to od nás vážně nebyl, hráli jsme na prd. Menší zlepšení se dostavilo až ke konci. První poločas jsme Němcům absolutně nestačili, fotbal už dávno přešel do maximální rychlosti, světový trend je nastavený jednoznačně.



Kouč Joachim Löw měl pravdu v hodnocení naší hry. Jsme sebevědomý, ale pomalý. To se v plné nahotě ukázalo. Německý béčko nás cvičilo, byl to jinej fotbal. Ani ve sprintu jim balon nevadil, takový soupeř nám nikdy nevoněl a vonět nebude.

My jsme knedlíkáři, rychlost jsme v sobě neměli nikdy, ani když jsme byli mistři Evropy. Turnaj jsme vyhráli díky kombinační síle, specifickému myšlení, předváděli jsme jiný fotbal než ostatní země. Jenže to je pryč.

Ale zpátky k Německu. Do druhé půlky přišli kvalitnější hráči, už to vypadalo celkem slušně, špičkovému soupeři jsme toho až na výjimky moc nepovolili, ale dopředu jsme si stejně nic nevytvořili. Jen Vydra to pěkně trefil, ale gólman byl proti. Vážení sázkaři, byla to tutová jednička za 1,45! Byť se trošku stydím, že sázím proti našemu nároďáku.

Reprezentaci nechci úplně roztrhat, to si nezaslouží. Věřím, že už v neděli budeme lepší. A pište si, že jo. Jarda Šilhavý chtěl mít nejlepší kluky čerstvé na Izrael a Slovensko. V těchto zápasech se ukážeme. Nedávno jsem psal, že se blýská na lepší časy.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
8
Články odjinud


Články odjinud