Ladislav Vízek
1. prosince 2021 • 04:40

Pelta dostal pálku, tančí na posledním bále. Myslel si, že je pánem republiky

Vstoupit do diskuse
8
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

KOMENTÁŘ LADISLAVA VÍZKA | Šest let. A pěkně natvrdo. Navrch pět milionů peněžitá pokuta. Miroslav Pelta dostal u soudu pěknou pálku. Máme spolu celkem komplikovanej vztah. Jeden čas to býval můj kamarád. V Černolicích jsme se scházeli i s manželkami. Potkávali se v kasinu. Býval to hravej, veselej a vtipnej kluk, což mu zůstalo dodneška. Postupem doby se ale začal měnit. Stal se šéfem celého českého fotbalu, přičichl k obrovské moci. Připadal si jako největší z největších. Na lidi začal koukat shůry.



Postavili jsme se proti sobě v kauze Zličín. On mě pomluvil. Nezachoval se fér. Lidsky jsme se rozešli. To se ale stává. Takový je život. Je to už pryč.

Teď ale Míra stojí před vraty věznice. Stačí, aby trest potvrdil vrchní soud, a on skončí v base. Naprosto upřímně říkám, že mu to nepřeju. Dokonce jsem se přistihl u lítosti. Víte, mám rád takové typy, jako je on. Srdcař. Chlap celý život posedlý tím naším milovaným sportem. Myslím, že i pro český fotbal toho vykonal dost. Jenže mnohdy si počínal minimálně rozporuplně. A teď asi opravdu spadla klec. Docela by mě zajímalo, jak se cítí. Jestli má strach, nebo si myslí, že to ještě uhraje. Já s tím nepočítám. Podle mě tančí na posledním bále.

Když jsem si ve Sportu dopodrobna přečetl, z čeho je vinen, tak mě lítost na dlouhou dobu opustila.  Myslel si, že je pánem republiky, ministrem sportu,

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
8
Články odjinud


Články odjinud