Lucie Šafářová
24. prosince 2023 • 04:50

Nesnášela jsem tréninky na Štědrý den. Vánoce s dětmi? Veliké kouzlo

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Blíží se Vánoce, takže tentokrát bych svůj sloupek věnovala právě jim. Během kariéry na ně nebyl až tolik čas, i když Štědrý den jsem se vždycky snažila trávit doma. A dodneška si vybavuju, že v mládí jsem i během něj musela chodit hrát. Tehdy jsem to nekousala moc dobře.



Vzhledem k tomu, že hned na začátku ledna startuje sezona v Austrálii, Vánoce jsou pro tenisty dost problematické. Někdo letí ještě před nimi. Co si pamatuju, já jsem pokaždé udělala maximum, abych aspoň na Štědrý den mohla být doma.

Protože člověk je za celý rok tak rozlítaný, že aspoň na tenhle den chce být s nejbližšími. Přípravu jsem absolvovala na Floridě, ale místo, abych letěla rovnou do Austrálie, na tři dny jsem to ještě vzala přes domov. Trenéři z toho neměli velkou radost, protože to bylo z tepla do zimy a pak zase zpátky, ale pro mě Vánoce s rodinou byly důležité.

Respektovali moje rozhodnutí, ale nezapomněli vyjádřit svůj názor, že s tím úplně nesouhlasí. Když jsem byla na skok doma, snažila jsem se moc nikam nechodit, abych se někde zbytečně nenakazila, neprochladla. Pro tělo to nebylo jednoduchý, protože byly velké teplotní rozdíly.

Na Floridě kolem pětadvaceti, doma někdy i pod nulou. Do toho časový posun. Musela jsem si dávat pozor, brala jsem hodně vitamínů. Většinou to byly jenom tři dny, potom jsem letěla kolem pětadvacátého prosince do Austrálie nebo na Nový Zéland.

Pokračujte ve čtení vytvořením bezplatného účtu nebo přihlášením

Pokračovat
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud