Martin Karaivanov
30. října 2021 • 04:40

Bude lepší, když si Jiří počká. Modelujeme scénáře boje o titul

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Viděli jsme už na hotelu Glovera Teixeiru i Jana Blachowicze, oba jsou to sympaťáci. Teixeira vypadá, že je v neuvěřitelné formě, nabitý a odhodlaný. Jeví se hodně ostře, takže očekávám tvrdý zápas a určitě tu příležitost nedostal za zásluhy, kvůli tomu, že by byl na sklonku kariéry. Vyzařuje z něj energie, síla, ale zároveň i klid a ostřílenost. Opravdu si nedokážu tipnout, kdo vyhraje.



Vůbec nepřemýšlíme o tom, jestli by měl naskočit Jiří do zápasu, nebo ne. Není to tak, že bychom si vizualizovali, jak nastoupí. Janek i Glover jsou extrémně připravení a neobjeví se žádná skulinka, jak by mohl do souboje Jiří proklouznout.

Určitě by ale bylo lepší, kdyby se podle plánu odehrál souboj Blachowicz vs. Teixeira, a pak bychom šli s vítězem, tedy šampionem. I pro mě by to mělo větší váhu, než kdyby do titulového duelu naskočil teď z pozice náhradníka.

Samozřejmě se bude náš příští duel odvíjet od toho, kdo vybojuje opasek, a jak dlouho ta bitva potrvá. Brazilec by si vzal asi delší čas na rekonvalescenci než Janek. Ale záleží, jak rychle to skončí a jak dlouho si šampion dá oraz. Uvidíme, kdy bude ochotný nastoupit k obhajobě.


Povedeme tady předběžná jednání, namodelujeme si oba scénáře – šampion Janek, šampion Glover a pobavíme se o tom, jaký bude reálný postup nás a UFC. Visí nad tím hodně otazníků, takže to nelze jednoznačně říct. Další obhajoba může být už v únoru nebo březnu, ale uvidíme. Řekneme si, jaké jsou reálné šance, jestli půjdeme rovnou o titul, nebo tam bude nějaký mezistupeň.

Začíná nám v divizi trochu přituhovat. Na tomto turnaji se představí ještě Volkan Oezdemir s Magomedem Ankalajevem, což je zápas, který nás hodně zajímá. Ankalajev se dere nahoru a jeho manažer o něm mluví jako o nepochybném budoucím šampionovi. Jsem tedy zvědav, co předvede, a jak se proti Oezdemirovi pochlapí.

Určitě nebereme na lehkou váhu ani vracejícího se Anthonyho Smithe, uvidíme, jestli dokáže zamíchat kartami Thiago Santos a na záda nám pořád dýchá Aleksandar Rakič. Takže celá kategorie je našlapaná a dochází k určitému oživení po odchodu Jona Jonese. Máme z toho radost, že se to začalo takhle mixovat a vznikají příběhy i výzvy.

Tady na ostrově je naprostá špička UFC. Kvalitní bojovníci i týmy, takže jsme na hotelu součástí vybrané společnosti. Vnímáme, že Jiří budí celkem pozornost, nejen sestřihem. I když v UFC bojoval zatím jen dvakrát, už si získal respekt. Je to pro nás i závazek pokračovat dál, nesejít z cesty a stále se zlepšovat.

Jiří Procházka je s trenéry Jaroslavem Hovězákem a Martinem Karaivanovem v na bojovém Ostrově v Abú Zabí a čeká, zda bude jako náhradník povolán do titulové bitvy polotěžké váhy.
Jiří Procházka je s trenéry Jaroslavem Hovězákem a Martinem Karaivanovem v na bojovém Ostrově v Abú Zabí a čeká, zda bude jako náhradník povolán do titulové bitvy polotěžké váhy.

Role náhradníka je na jednu stranu taková, že nás mrzí, že nezápasíme a nemáme možnost ukázat, co jsme natrénovali. Ale z obecnějšího hlediska je to další významný krok k titulové bitvě. Už jen to, jaký má Jiří respekt, nám se vší pokorou a úctou ukazuje, že naše cesta je správná. Musíme být trpěliví, vydržet a počkat na ten vysněný cíl. Naopak je příjemné sledovat zápasnickou, trenérskou i rozhodcovskou elitu. Je tady třeba náš kamarád rozhodčí Jason Herzog, který pískal už v Rizinu.

Opravdu nás těší situace, kdy jsme se třeba s někým léta neviděli, a pak se potkáme tady. Když ti lidé hned vědí, která bije, pozdraví a normálně se pobaví. Je to taková příjemná drobnost: patřit mezi top týmy, kde vás všichni berou a můžete s nimi mluvit prakticky o čemkoliv.

Autor je trenérem postoje Jiřího Procházky

UFC 267 na Premier Sport 2

Stanice Premier Sport 2 nabídne přenos UFC 267 z Abú Dhabí v sobotu od 19:30 hodin. Chybět nebude ani speciální doprovodný program. V moderním studiu stanice O2 TV Sport čeká na diváky řada hvězdných hostů z prostředí MMA. Moderátor David Sobišek přivítá například Davida Dvořáka (UFC zápasník), Patrika Kincla (KSW zápasník) nebo trenéra Andrého Reinderse. Přímo z Abú Dhabí bude své postřehy sdělovat Jiří BJP Procházka. Hlavní souboj mezi Polákem Janem Blachowiczem a Brazilcem Gloverem Teixeirou začne ve 22:30 hodin. Celým večerem bude provázet komentátorské duo ve složení Michal Petrgál a Patrik Kincl.

 

Procházka odlétá za životní šancí. Co se u něj změnilo a čím ho naštval Blachowicz?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud