Michal Koštuřík
28. září 2017 • 15:24

Holík v Boleslavi? Přestup, v němž hrály peníze hlavní roli

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pro trenéra Josefa Jandače je to dobrá zpráva. Dost možná směrem k olympiádě, neboť centr Petr Holík patří k poměrně důležitým osobám v jeho strategickém plánu. Bleskový comeback šikovného útočníka z KHL zpátky do extraligy pomůže v danou chvíli všem zainteresovaným stranám. A že jich je…



Reprezentační kouč bude mít Holíka v Mladé Boleslavi pěkně na očích, může ho bez složitých vyjednávání nominovat na jakoukoliv akci. Samotný hráč najde zase v hokeji zalíbení, v Čerepovci chuť záhy ztratil. Bruslařský klub našel elitního centra, na kterém postaví přesilovky a bude očekávat jeho hutné bodové příspěvky. A v neposlední řadě vydělá jeho mateřský Zlín, v němž měl odchovanec platnou smlouvu.

Klub HC Berani Aukro byl spouštěčem celé akce, neboť musel Holíkův přestup posvětit. A že na tom rýžoval, o tom nepochybujte. Tabulková hodnota takového hráče nebude nižší než 1,5 milionu korun. To, že se uvolil bývalou oporu pustit ze své organizace, má jasné pozadí. Ekonomická situace klubu je špatná, každý milionek navíc se fakt hodí. Holík sice dostal od Zlína novou nabídku k návratu, ale ta z Mladé Boleslavi byla údajně o 200 tisíc korun měsíčně vyšší.

A na tohle chtěl Holík slyšet. Laso mu přitom házela extraligová elita. Prý byl blízko podpisu s Libercem, ve frontě stály Kometa, Mountfield i Sparta. Nejvíc přes kapsu se však překvapivě plácli Středočeši. Centr s měkkýma rukama přestal čekat na zajímavý klub z ciziny a jde na adresu, která není zlínským fanouškům po chuti. Stejný zmar cítili už dříve.

Těžce nesli, když dal Antonín Honejsek při návratu ze zahraničí přednost brněnské Kometě a Petr Zámorský Švédsku. Teď se situace opakuje. Perspektivní odchovanec v produktivním věku volí jiný klub. Příznivci by měli pochopit, že je to logické. Hráči uvažují úplně jinak než oni. Nepůjdou zpět jen proto, že na stadionu Luďka Čajky vyrostli, ve městě znají každý kout a v kabině mají hordu kamarádů. To je scestné uvažování. Do Zlína se může Holík klidně vrátit za deset let. Jako Petr Čajánek.

Teď chce růst a vydělávat. Když mu to nevyšlo v KHL, vzal tu nejvyšší českou kartu. Pro atraktivitu extraligy jen dobře. A proč neprorazil v Čerepovci? Jak jsem Holíka poznal, nejvíc mu pasuje extraliga. Potřebuje se hokejem bavit v zemi, kde se domluví, najde si podobně smýšlející parťáky a nebude muset řešit problémy, které nezná. Specifické Rusko není pro něj.

Český hokejista Petr Holík
Český hokejista Petr Holík

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud