Michal Koštuřík
6. ledna 2020 • 11:11

Dvacítka bez Svozila? Bez rozumu. Stejně by se asi nehodil, má málo trestů

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dívám se na něj, zápas co zápas. A říkám si: Sakra, proč ten kluk nehrál na domácím šampionátu juniorů?! Brněnský objev Stanislav Svozil nebyl kouči národního týmu Václavu Varaďovi dost dobrý, aby ho nominoval na turnaj.



Šestnáctiletého beka pozval ze slušnosti na kemp před mistrovstvím, aby ho hned v první várce odstřelil. Po pár trénincích měl jasno o tom, že má k dispozici hromadu lepších obránců.

Podotkl, že je juniorský hokej jiný, mladíkovi při něm na ledě nepomůžou mazáci jako Ondřej Němec či Michal Gulaši. Budiž. Ale opravdu jsou borci z prvoligových Litoměřic výš než Svozil, který hraje ve špičkové Kometě v elitních pětkách a skoro nechybuje? Nevěřím tomu.

V neděli proti Zlínu naskakoval i do přesilovek, vedl si suverénně. A to i bez zraněného mentora Němce. Tuzemský hokej si sám šlape po štěstí. Místo aby podpořil mimořádný talent, zabrzdí ho ve vývoji.

Přitom se vyloženě nabízelo, aby byl ze Svozila český Rasmus Dahlin. I kdyby mu mistrovství světa nevyšlo, měl do toho Varaďa jít.

Na druhou stranu je fakt, že by se do jeho výběru ani moc nehodil. V seniorské extralize nasbíral za třiadvacet startů pouze dva menší tresty. Mezi nedisciplinované juniory by Svozil, který brání zkušené a zručné protivníky čistě a stíhá bruslit, „nezapadl“.

Sedmnáctiletý Stanislav Svozil hrál proti o 31 let staršímu Jágrovi
Sedmnáctiletý Stanislav Svozil hrál proti o 31 let staršímu Jágrovi

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud