Michal Koštuřík
16. října 2021 • 18:30

Slovácko jednoznačně patří do šestky. Je lepší než minule a našlo střelce

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slavia, Plzeň, Jablonec, Liberec, Mladá Boleslav a teď Baník. Slovácko už má na podzim za sebou venku ty nejtěžší zápasy, na Spartu pojede na jaře. Co ukázaly? Zásadní fakt: Svědíkův výběr nebyl v žádném zápase (pokud hrál jedenáct na jedenáct) horší než tuzemská špička. Byť vyhrál „jen“ třikrát, nesklonil se před žádným soupeřem. V Edenu přidusil mistra jako už dlouho nikdo, v Plzni až do vyloučení Stanislava Hofmanna vedl a v Jablonci přišel o zaslouženou výhru úplně na konci díky nesprávně nařízené penaltě.



Paradoxně herně možná nejméně mu vyšel včerejší první poločas v Ostravě. Možná právě tahle slabší pasáž byla impulzem pro výsledný triumf. Kouč Martin Svědík v kabině zvedl hlas a hráči pochopili, že takhle ne. Po pauze už byl na hřišti znovu cílevědomý, kurážný a fotbalově vyspělý soubor, proti kterému si domácí vypracovali v podstatě jedinou tutovku. Od té doby, co Kuzmanovič překopl bránu, měli hosté zápas pod kontrolou. Pochopili, že pasivitou se k úspěchu nedoberou. Tentokrát zabrali i střídající borci, na jejich (ne) přínos si trenér minule po Teplicích stěžoval.

Záložník Jan Navrátil přihrál na vítězný gól a na hrotu brilantně pracoval Rigino Cicilia. Uhrál snad každý balon, běhal, presoval, přesně přihrával. Tohle byl výkon, který se od něj ve Slovácku čeká. Pravidelně, ne jednou za rok.  

Že hosté tuhle bitvu „O krále Moravy a Slezska“ dokázali vyhrát je bonus, který ještě víc upevní sebedůvěru Kadlece a spol. Dnes už nemůže nikdo pochybovat o tom, že celek z Uherského Hradiště náleží do elitní šestky FORTUNA:LIGY. Má tam místo stejně jako Plzeň, Slavia či Sparta.

K tomu našel střelce. Ne bombarďáka, který trefí hřebík na padesát metrů, ale schopného útočníka s gólovým apetitem. Šest branek Václava Jurečky z jedenácti partií sice úplně nebere dech, ale vzhledem k pohodě a stylu mužstva je zřejmé, že se pracant z Opavy bude do šancí dostávat dál. Každý zápas. Není důvod, aby to tam přestal sypat. Metu deseti tref by měl pokořit ještě do zimy.

Slovácko zase jde po pohárech. A je výkonnostně lepší než v minulé sezoně, kdy dospělo k historickému čtvrtému místu.

1. FC Slovácko Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud