Michal Kvasnica
18. července 2023 • 04:55

Baník bude start bolet. Zapomenout na Evropu (a Plavšiče), raději budovat

Vstoupit do diskuse
4
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

KOMENTÁŘ MICHALA KVASNICI | Všichni ho tam vidí, ale pořád ne a ne to prolomit. Ba co víc, ani se přiblížit. Baník a evropské poháry, potažmo skok mezi tuzemskou elitu rovnou za silnou trojku je každoroční téma napříč republikou. Pár dní před začátkem nové sezony opět ožívá. Chtě nechtě, protože ostravský klub má stále zvuk, fanouškovskou základnu a zejména ekonomicky silného majitele. Demonstruje to devět posil, zajímavých jmen. Jenže to už tady bylo, naposledy loni s vysněným trenérem Pavlem Vrbou. Mnohem důležitější pro FCB bude konečně vybudovat kvalitní základy.



Na Bazalech se už spálili tolikrát, že pokud by někdo z funkcionářů dostal za úkol vyjmenovat všechny světadíly, zůstane jen u šesti a Evropu záměrně zapomene. To slovo je na Bukovanského 1028/4 zakázané. Minimálně pro sportovního ředitele Luďka Mikloška to stoprocentně platí. Věřte, že během středeční tiskové konference z jeho úst z vlastního přesvědčení nezazní Evropa ani poháry. V souvislosti s cílem Baníku pro blížící se sezonu 2023/24 fakt ne.

A je to jednoznačně správně.

Mluvit o takové metě po záchranářském ročníku by bylo navzdory síle tradiční značky nepatřičné. Nepokorné. Stejně tak po změnách, které se ve slezském celku – jakožto reakce právě na nepovedenou minulou sezonu – během léta udály. Je jich tolik, že by byl zázrak, kdyby vše fungovalo od samého začátku bez komplikací.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
4
Články odjinud


Články odjinud