Michal Mikeska
24. října 2023 • 16:30

Radil začal jako raketa, patří mezi nejchytřejší hráče. Kdo si říká o MS?

Autor: Michal Mikeska, inf
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

KOMENTÁŘ MICHALA MIKESKY | Nejlepším střelcem i nejlepším v bodování je po první čtvrtině jeden hráč, Lukáš Radil z Pardubic. Měl podobně silný začátek už před rokem, kdy se po sedmi letech vrátil do Česka. Věděl, že se od něj čeká hodně, a byl ještě lepší, než se čekalo. Po třinácti zápasech měl osmnáct bodů, teď je na devatenácti, takže start znovu úplně raketový.



Lukáš je fantastický útočník, ale dost to i souvisí se spoluhráči. S Tomášem Zohornou a Robertem Kousalem hrají od minulé sezony, znají se velkou část života. Zajímavé je, že za minulou sezonu měl Lukáš větší ice time, průměrně odehrál 18:18, teď je na 16:18. Hraje o dvě minuty na zápas méně, což jsou čtyři střídání, za která uděláte hodně věcí.

Samozřejmě to souvisí s tím, že před rokem v zimě přišel do Pardubic Lukáš Sedlák, uzdravil se Tomáš Hyka, ti jsou v Pardubicích teď od začátku. Tým je silnější, takže se čas rozloží mezi víc hráčů.

Menší čas vám ale říká, že je Radil víc fresh. Ne každý zvládne hrát pravidelně kolem dvaceti minut. Zajímavé ale je, že

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud