Miroslav Horák
27. února 2013 • 11:55

Brno se bálo odvolat kouče Veneru. Přišlo o play off a teď trpí

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčí exkluzivně o Pastovi a kritice kouče: Tyhle věci nemám rád
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zkáza je dokonána! Kometa spadla z nebe, roztříštila svou pracně vybudovanou pýchu. Sny o opakování finále tvrdě narazily na realitu. Dlouhodobě zvadlé Brno se v hodině dvanácté nezbavilo psychické deky a teď pláče.



A co je pro jeho hráče horší, nemůžou se dlouho utápět ve splínu, neboť každý další zpackaný zápas je přiblíží baráži. Tam už se může stát všelicos, není to nic pro vystresované povahy.

Když deník Sport koncem ledna napsal, že je nejvyšší čas učinit rázný řez ve snaze zachránit hrozící průšvih a místo Zdeňka Venery přivést jinou tvář, která kabinu vyburcuje a správně zblbne, vyvolalo to v Brně dost negativní odezvu.

Samozřejmě, odklidit jednoho z architektů loňské parády, prokazatelně schopného kouče, fajn chlapa, to už chce kuráž. A do jisté míry by to bylo vůči Venerovi nefér. Jenže když potřebujete zachránit sezonu, šoková opatření bývají jediným řešením.

Vedení Komety nechalo vše při starém. A tak v Brně trpí, blíží se záchranářské práce. Play off není a Venera tak jako tak odejde…

Místo v Brně se smějí v Pardubicích, kde se pro důležitý personální krok rozhodli, a byť dlouho odmítali odsun Mojmíra Trličíka, třetího trenéra sezony stejně přivedli. Sice pozdě, ale přece. A proto jsou ve hře o titul.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud