Miroslav Horák
15. srpna 2016 • 19:20

Vrbata bude brát v NHL pětkrát méně. Ale na sešupu může vydělat

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Uznávám, zaobírat se tématem radikálního mzdového pádu, když v příštím roce budete brát v přepočtu minimálně 24 milionů korun, může zavánět nepřístojností. Faktem zůstává, že u Radima Vrbaty tento skokový sešup nastal. Ještě v minulé sezoně mu Vancouver Canucks vypláceli 5 milionů dolarů, nově si v Arizoně přijde na pětinu. Ale může na tom paradoxně vydělat.



Hudler , Židlický , Fleischmann, Tlustý , Nakládal... Seznam renomovaných českých hokejistů, čekajících na novou práci v nejslavnější lize je nadále dlouhý, až do pondělka na waiting list patřil i Radim Vrbata. O české hráče přestává být zájem, napadne hned každého. Samozřejmě je na tom kus pravdy, byť paušalizovat v tomto případě nejde a pravdou je, že takový Jiří Hudler by měl dávno kontrakt v kapse, kdyby slevil z nároků a vůbec by nemusel o tolik jako v aktuálním případě Radim Vrbata. Nemíní však jít pod svou cenu, což má také logiku.

Najde se spousta lidí, kteří nový úvazek střelce, který ještě loni ve Vancouveru uzavíral účet s 31 góly, považují za zřetelný úpadek. Jak se to vezme, oponuji.

Čerstvá nízkotučná dohoda nabízí mistru světa velmi zajímavé a atraktivní možnosti pro příští jaro. Nejde pouze o to, že její součástí jsou bonusy, na které si hráč Vrbatova kalibru může snadno sáhnout a základní gáži až ztrojnásobit. V branži, kterou zásadně ovlivňují platové stropy, se pětatřicetiletý mazák může v pravý čas stát žádaným zbožím.

Nevím, jak to vidí ostatní, ale Arizona bude mít v nové sezoně s postupem do play off znovu problémy, čas týmu, který postupně zabudovává zajímavé talentované borce, teprve přijde. V tomto ohledu je tedy pravděpodobné, že před uzávěrkou přestupů v NHL vznikne o Vrbatu interes u týmů, které za velmi levný peníz budou potřebovat vyztužit ofenzivu v bojích o Stanley Cup. U ambiciózních týmů, kde se s platovým stropem budou ocitat na hraně a každé osvěžení zkušeným hráčem se schopností střílet góly v přesilovkách (nejen tam) bude vítané.

A vítané to bude i pro Vrbatu, jemuž se přiblíží dosud nesplněný sen hrát finále Stanley Cupu, v lepším případě jej i vyhrát.

Zkrátka a dobře, zkraje nemusí pršet, stačí, když kape... Pořádný slejvák může přijít na konci sezony. A v jiném dresu než v tom z arizonské pouště.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud