Miroslav Horák
24. března 2019 • 21:22

Po Kometě další série 4:0? Zásluhou Boleslavi (i Liberce) ne… Díky!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poté, co v sobotu večer Kometa slavně popravila hradecký Mountfield i ve čtvrtém zápase a uzavřela čtvrtfinálovou sérii, fanoušek extraligy dostal k dispozici nedělní menu. V prvním mači Třinec znovu přelstil Vítkovice, navýšil na 3:0 a šlo se do Boleslavi, která se po dvou debaklech chystala na to, že snad Tygrům trochu znepříjemní cestu do semifinále. Kdyby ne, celý týden by se téměř nebylo na co dívat…



Z tohoto úhlu pohledu není vůbec od věci, že Bruslaři se vypjali a velkého favorita v neděli večer udolali. Přitom právě neděle byla pro hokejovou Mladou Boleslav soudným dnem.

Ta věděla: Buď dnes podnikneme comeback do série, anebo si můžeme vypisovat papíry na dovolenou. Prohrávat s Tygry 0:3 v sérii? To je konečná.

Hořavovi hoši přesně podle instrukcí nasadili tempo, dynamiku, ukázali nefalšovanou chuť předvést, že v play off nejsou jen sparingem pro hrátky ostatních. Šli si nekompromisně i obratně za svým. Vsadili na to, co obvykle předvádí Liberec, jenž drtivou většinu zápasů hraje podle vlastních not, volí přímá a ostrá řešení na obou koncích hřiště. V neděli se tomu tak nedělo.

Sice bylo vidět, že Tygři mohou Bruslaře porazit, ale k základní snaze nepřidali procento navíc, žádnou extra kvalitu. Ale pozor, z tygřího hlediska se vůbec nic neděje. Dál ve čtvrtfinále vede, dál má navrch a vše ve vlastních rukách.

Nedělní facka naopak může Liberci dobře posloužit. Když ji správně uchopí. Což Filip Pešán a jeho realizační tým dokáže celkem hravě. O hráčích nemluvě. Ti si toho byli dost dobře vědomi hned po zápase, mnozí možná už při něm.

Jsem si naprosto jistý, že v pondělí vkročí do boleslavské arény úplně jiní Tygři. Pořád bílí, ale uvnitř řádně rozpálení a nažhavení.

SESTŘIH: Mladá Boleslav - Liberec 4:1. Bílé Tygry zkrotil Zohorna, v brance zářil Krošelj
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud