Miroslav Horák
27. dubna 2021 • 13:11

Rozvod z rozumu v pravý čas. MiG 77 chce dál excelovat, ovšem už jinde

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Gulaš se čtyřmi (sezonami) a konec. Šlus. Teď už se bude podávat pravá jihočeská Gulajda. Odchod týmového vůdce a dlouholeté výstavní tváře extraligy přichází rok před dokončením smlouvy, přitom v pravý čas. Dál už by to byla jen nastavovaná kaše. A kdo ví, jak by chutnala.



Přestupové dohadování má dva vítěze. Ideální stav. České Budějovice po útrpné sezoně získávají absolutní magnet pro fanoušky a naději na výrazně světlejší zítřky. Milan Gulaš bere novou štaci jako otázku osobní cti. Období v Motoru míní brát maximálně vážně, ročník bez play off je pro něj absolutně nepřijatelný. Jak ho znám, míří hodně vysoko. Asi i dál, než jaké budou reálné možnosti týmu.

Ale Plzeň se nemusí cítit poražená či podvedená. Že její výjimečný hráč odchází před naplněním kontraktu, není důvod brát jako prohru. Naopak. Jak zmínil manažer Tomáš Vlasák, držet v kabině někoho na sílu, pozbývá smyslu. MiG 77 chce dál excelovat, ovšem už jinde. Tam, kde vyrostl.

Plzeňský lídr Milan Gulaš nedokázal zabránit druhé domácí porážce s Olomoucí
Plzeňský lídr Milan Gulaš nedokázal zabránit druhé domácí porážce s Olomoucí

To dává logiku, smlouva nesmlouva. Navrch na západě Čech přistane slušná sumička přes dva miliony korun odstupného. Za to plus ušetřenou mzdu odcházejícího mistra pořídíte dva až tři velmi dobré plejery.

Pětatřicetiletý mazák může plzeňskou scénu opouštět s čistým svědomím. Předvedl toho více než dost. Snad mu zbylo dost energie, aby podobně zaválel i na jihu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud