Miroslav Koubek
2. září 2019 • 19:20

Slavia tvrdě narazila. Sparta by se měla zamyslet nad celkovou filozofií

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Největším překvapením kola je ztráta Slavie, která víceméně celý zápas hrála proti deseti. Ve Slezsku narazila již podruhé. Remizovala v Karviné, nyní i v problémech zmítající se Opavě. Po euforii z postupu do Ligy mistrů očividně nedokázala přepnout do módu všednosti a s náhradní sestavou, která o týden dřív tolik okouzlila s Bohemians, tvrdě narazila. 



Opava byla v jedenácti lidech lepším mužstvem. Po velmi pochybném vyloučení Jaroslava Svozila zase chytřejším mužstvem. Výkon Slavie byl slabý a absence mentálních vůdců – dle mého názoru Koláře, Bořila a Coufala – byla patrná. Na pozici brankáře nastoupil lídr všech oslav Přemysl Kovář a já se bál okamžiku, kdy bude muset řešit něco složitějšího. Přišlo to v nastavení…

Situaci předcházel prohraný souboj Jaroslava Zeleného, který v defenzivě jistě nepůsobí. Útočné snažení bylo bez pohybu, běžecké kvality a technicky nečekaně nepřesné. Schopnost zvládnout souboje jeden na jednoho byla prakticky nulová, průnikových překvapivých řešení poskrovnu, agresivita nedostatečná, a když se neujaly standardní situace ani snaha o překonání obrany střelbou z druhé vlny, bylo o osudu utkání rozhodnuto. Držení míče nebylo proti kompaktnímu bloku Opavy nic platné.

Rád bych se zastavil u odchodu Alexe Krále. Předseda představenstva Jaroslav Tvrdík chce

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud