Ondřej Kuchař
21. března 2019 • 09:28

Bílí Tygři žerou první. S plným břichem ale bývají rána těžká

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to jako kocovina. Znáte to. Večer to přepísknete a další den nestojí za nic. Pracovní výkon jde dolů. S trochou nadsázky to jde přenést i do sportu. Soupeře brutálně zválcujete, máte navrch ve všem. Nasosáte se vlastním úspěchem. Jeden by řekl, že je hotovo a celá série play off už bude mít jasný průběh. Avšak za 24 hodin často vídáme opak. Ve středu Liberec boleslavská lvíčata schramstnul, do čtvrtka ale musí znovu vytrávit.



Říká se, že dva nejlepší týmy po základní části mívají po dlouhém volnu potíže. Vypadli z tempa. Jdou na rozehraného soupeře, který je navíc na pozitivní vlně po předchozím postupu z předkola. Liberec s Třincem se však ve středu obvyklému obyčeji vzepřely.

Tygři sešrotovali lvíčky z Mladé Boleslavi drtivě 5:1. Oceláři zničil Vítkovice. Na góly pouze 3:2, v součtu střel na branku, mimo a těch zblokovaných ale brutálně 81:31!

Výkon Liberce byl od prvních sekund dominantní. Michal Vondrka sebekriticky, avšak o to víc trefně, poznamenal, že by s takovým výkonem jeho parta neporazila ani Kokořín. A to Kokořín žádné hokejové družstvo nemá. Ano. Až tak mizerný byl výkon bruslařů. Nikde ale není psáno, že za pár hodin nemůže být všechno opačně.

Své o tom vědí třeba v Plzni. Jeden den rozšmelcujete soupeře 8:1, všechno je růžové. Další den vám ale sladkost v ústech zhořkne. Tygři si musí dát bacha, aby to v jejich případě nebylo stejné. Nažrali se, soka, který se vlastně ani pořádně nebránil, během šedesáti minut zhltli. S přecpaným břichem se ale další den špatně vstává, rána bývají mizerná. Do večera musí stihnout vytrávit.

Nesmí se už vidět o kolo dál. Boleslav rozhodně není týmem, který by řekl po prvním partu rychlé rozlučkové adieu. Bude to mít ale těžké. Nechci nikoho podceňovat, ale sám už mám v hlavě případnou semifinálovou řež mezi Libercem a Kometou. Pokud na ni dojde, bude strhující. Těším se na ni. Hráči by však neměli.

SESTŘIH: Liberec - Mladá Boleslav 5:1. Bruslaři se zničili řadou nešťastných tečí
Video se připravuje ...

Liberec - Mladá Boleslav: Karlos Vémola vhodil čestné buly
Video se připravuje ...

Bílí Tygři prodloužili vítěznou sérii proti Bruslařskému klubu před svými diváky na 18 zápasů.
Bílí Tygři prodloužili vítěznou sérii proti Bruslařskému klubu před svými diváky na 18 zápasů.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud