Ondřej Kuchař
25. května 2019 • 23:07

Góly, kde jste byly? Nároďák dojel na absenci střelce. Má ho vůbec?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle už snad na prostou náhodu ani hodit nejde. Stává se z toho hořké dogma: Češi v utkáních o medaile dojíždějí na absenci střelce. A platilo to i včera. „Jedině zlato!“ načmáral národnímu týmu v šatně na zeď Jaromír Jágr před dvěma týdny. To už teď družina kolem kapitána Jakuba Voráčka nezíská. Pořád má ale o co hrát. Musí se ale rychle probudit.



V předchozích třech semifinále na velkém světovém turnaji nedal národní tým ani gól. Proti Kanadě tentokrát jen před koncem upravil skóre už dávno rozhodnutého zápasu.

Až do sobotního večera to přitom Říhově družině pálilo náramně. Průměr pěti a půl branek na utkání dával zapomenout na krize let minulých. Když bylo třeba, síť vždy rozvlnili. Nevyšlo jim to jen v utkání s Ruskem.

Celkem šest hráčů se dostalo aspoň na čtyři branky. Takhle rozmělněnou produkci neměl v Bratislavě žádný jiný mančaft. A to je možná právě to… Kdybych se vás zeptal, ať v týmu ukážete na střelce, bombarďáka, u kterého víte, že v tu klíčovou chvíli ten gól dá… Kdo by to byl?

Se sedmi trefami byl v týmu odskočený jen Michael Frolík . Ve skupině mu to lepilo, určitě ale není vyloženým snajprem. Tak kdo? Voráček ?  Geniální režisér, ne střelec. Palát , Faksa , Jaškin ? Ne, ne ne. Kubalíkovi to nepadlo. Gulaš nepřinesl týmu vůbec nic a semifinále končil mimo sestavu. Jediný typický ranař Jakub Vrána pro změnu začal jako třináctý útočník mimo sestavu.

Takže asi tolik.

Když šlo do tuhého, zmar znovu přišel. S kruciální přesností. Bohužel. Přes noc můžou útočníci třeba nechat hokejky namočené v záchodové míse. A trenéři dál ladit formace, kterými hází tam a zpět.

SE SIMONOU na MS: Prohru sledoval i Jágr. Rusko je ještě zklamanější, můžeme toho využít, říká legenda
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud