Ondřej Kuchař
20. prosince 2022 • 16:40

Ruka ruku myje. Hadamczik hájí neobhajitelný návrh a popírá sám sebe

Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

KOMENTÁŘ ONDŘEJE KUCHAŘE | Copak bude ona plánovaná novinka v juniorském hokeji? Čekalo se leccos. Třeba zúžení extraligy ze čtrnácti na dvanáct týmů. Další zvednutí laťky konkurence. Sám svazový boss Alois Hadamczik navíc právě k tomu roky vybízel, bývalé vedení rád kritizoval. Jenže teď přišel s nápadem juniorskou extraligu rozšířit na šestnáct celků. Najít na tomhle kroku cosi dobrého? Nesvedete to ani s mikroskopem.



Když v červnu před prezidentskými volbami Alois Hadamczik hlasitě agitoval, do českého hokejového rybníka křičel líbivá hesla.

„Hokej je národní sport, patří každému z Čechů! Musíme si zachovat kredit, jméno. Musíme se vrátit zpět k identitě českého hokeje a vychovávat hráče podle našich předků. Deset let jsme si zdřímli. Chybí nám konkurenční prostředí. Doma vychováváme spartakiádní hráče, kteří zpohodlněli a nehrají pod tlakem!“

To jsou všechno slova pozdějšího vítěze voleb a současného pana prezidenta. Pojďme dál. „Po dvanácti letech přemlouvání, po nekonečném období, kdy jsme si vůbec nevěděli rady, jsme snad konečně dostali rozum a přistoupili na vytváření konkurenčního prostředí. Roky jsem přemlouval výkonný výbor, že juniorka musí mít maximálně čtrnáct týmů. Dorost a junioři se musí zabudovávat do mužů přes co nejkvalitnější mládežnické soutěže.“

Jsme v prosinci 2022. Hadamczik sedí na královském stolci sotva půl roku. A na svá předchozí kritická, burcující a zanícená tvrzení jako by zapomněl. I když ne, teď se mu jen nehodí do krámu. Dal jsem ti své slovo? Nevadí, klidně ti dám zase jiné.

Sportovní komisi, kterou

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
2
Články odjinud


Články odjinud