Ondřej Škvor
21. srpna 2015 • 12:12

Pohárové výkony českých klubů? Dávají tři výhry a čtyři naděje

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčí exkluzivně o Pastovi a kritice kouče: Tyhle věci nemám rád
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mohlo být i lépe, to kdyby Jablonec přivezl z Amsterdamu třeba remízu. Ale nebuďme neskromní. Tři nadějné výhry a jedna důstojná porážka, to je docela dobrá česká bilance po prvních zápasech play off Evropské ligy. Až tak dobrá, že se dá trochu nepokorně pomýšlet i na čtyři radosti. Jak si jednotliví čeští vyslanci vedli?



SPARTA výsledkově obstála, ale herně to byla vážně velká bída. Možná to bylo tím, že po týdnech tříobráncového systému narychlo doplnila do zadní řady ještě jednoho muže. Tím by se třeba dal vysvětlit zmatek před prvním gólem. Jenže proč to tak skřípalo dopředu? Na Letné je co zlepšovat. Poděkování letí za pravačkou Bořka Dočkala, jinak by bylo mnohem hůř.

A ještě vzkaz pro sparťany – jestli někdo řekl nebo neřekl, že ti z Thunu jsou zoufalci, už to neřešte. To by vás přece vůbec nemělo rozhodit, ne?

LIBEREC ukázal evropskou vyspělost. Sice mohl inkasovat a vypadalo by to jinak, ale nakonec vyhrál doma s nulou. Známka vyspělého mužstva. Navíc na tohle mužstvo se vážně dobře kouká. Vysoko napadá, po stranách mu to běhá, bojuje, pohybuje se. To má k náhodě daleko. Ve Splitu bude divoko, ale je to nadějné.

JABLONEC vsadil na obranu a zadání plnil dobře. Ajax si kromě gólu z penalty nevytvořil pořádnou šanci, to spíš Šilhavého muži mohli a měli vstřelit branku ze hry. S trochou sebevědomí navíc nemusel Jablonec prohrát. Což jeho hráči vědí, a to znamená, že v odvetě se není čeho bát. Tenhle Ajax je zatím jenom stínem slavné tradice. Hratelná záležitost.

PLZEŇ pod novým trenérem Karlem Krejčím skutečně ukázala útočnou tvář, kterou slibovala. Oproti předchozímu hernímu projevu držela míč víc na zemi a jezdila po lajnách. Třeba Limberský fáral dopředu dozadu jako za mlada.

Viktorka sice ukázala, že probendit se dá i venkovní výhra 2:1, ale tohle jí už jistě neuteče.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud