Pavel Janega
14. července 2011 • 13:20

BLOG: Když Pelta vypsal HlouŠEK

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

PAVEL JANEGA – Ani německý Kaiserslautern, ani pražská Slavia. Adam Hloušek je znovu hráčem Jablonce! Miroslavu Peltovi se povedl fantastický tah, kterým nadaného hráče přivedl k sobě. Jenže severočeský klub zřejmě nebude pro Hlouška konečná. Hráč žije v nejistotě a neví, kde bude příští sezonu hrát. Pelta totiž pro něj společně s agentem hledají zahraniční angažmá.



Stávající situaci nemůže Adamu Hlouškovi závidět žádný fotbalista. Nevědět, kde budete následující ročník hrát, vám rozhodně na pohodě nepřidá. O to víc, když se ve všech klubech naplno rozjela příprava.

Ano, času do konce přestupního termínu je dostatek – až do konce srpna. Ale hledání movitého zájemce je zatím neúspěšné, byť agent Pavel Paska jedná se dvěma německými kluby.

Adam Hloušek už zase patří Jablonci. Miroslav Pelta mu ale hledá zahraniční angažmá. Hráč tak žije v nejistotě. Neví, kde bude příští sezonu hrát.Foto Sport, Barbora Reichová
• Ještě před pár měsíci Hloušek doufal, že zůstane v Kaiserslaunternu. Německý klub však opci na přestup nevyužil.

• Miroslav Pelta vlastnil podíl na přestupových právech už v roce 2009, kdy Hlouška prodal do Slavie za více než 20 milionů korun.

• Letos v zimě, když na tom Slavia nebyla finančně nejlépe, šéf Jablonce navýšil svůj podíl na 50 procent. Zaplatil 10 milionů .

• Do dalšího podílu investoval také agent Pavel Paska. Od té chvíle řídil společně s Peltou hráčovu budoucnost.

„Buď to uděláme formou dobrého hostování s vysokou opcí, nebo odejde definitivně na přestup,“ prozradil Paska.

Jenže!

Jak informoval deník Sport, jablonecký boss Miroslav Pelta požaduje za Hlouška dva miliony eur (asi 48 milionů korun). A navíc všem poptávačům rovnou oznamuje, že si rozhodně nenechá tuto sumu vyplatit pomocí splátek.

Na to už několik zájemců odmítlo přistoupit.

Než se tedy přihlásí klub, který bude ochoten tyto podmínky splnit, bude se Hloušek připravovat na novou sezonu s Jabloncem, kde trénuje od pondělí a kterému fakticky zase patří.

Severočeši ho dokonce zapsali na soupisku pro Evropskou ligu. Za týden klidně může nastoupit do odvetného pohárového utkání s Flamurtari Vlora. Ale že by setrval v Jablonci a oblékal jeho dres i na podzim? To nezní příliš pravděpodobně.

„Cílem je Hlouškovi najít zahraničí klub,“ dal jasně najevo Paska.

Miroslav Pelta by byl ke všemu proti sobě, kdyby se nesnažil vynaložené peníze za hráče dostat zpět a nechtít na nadaném hráči „něco trhnout“.

Ale ať už to dopadne jakkoliv, budoucnost 22letého fotbalisty by se měla vyřešit co nejdříve. Přibývající otazníky pouze Hlouškovi zamotávají hlavu. Dokud nebude znát svůj nový klub, jeho myšlenky budou létat bůhvíkde.

To jen aby se pak nikdo nedivil, když Hlouškova forma nebude na podzim zrovna ideální.

odmítlo
Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud