Pavel Janega
4. února 2017 • 21:25

Pořádná tlačenice v útoku Sparty: čtyři hráči na jedno místo

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Lukáš Juliš, David Lafata, Václav Kadlec, Matěj Pulkrab. Hned čtyři hráči si dělají nárok na jednu pozici v sestavě – na hrotu útoku. Jak to Sparta vyřeší?



Na podzim se nepochybovalo, komu tato pozice patří. A kapitán David Lafata se odvděčil dvanácti góly ve všech soutěžích. V domácí lize, jak je u něj zvykem, je nejlepším střelcem spolu s brněnským Škodou (10 zásahů).

Zimní přestávka ovšem probíhá trochu jinak.

V posledních zápasech se na Lafatovo místo natlačil Lukáš Juliš a nevedl si vůbec zle. Vyčníval. Byl aktivní i gólový. Vždyť je také nejlepším střelcem Sparty v přípravě (4 góly), i když některé zápasy zpočátku odehrál na křídle podobně jako na podzim. Přednost před Lafatou dostal i v posledním duelu se Zenitem Petrohrad (2:0) a vstřelil druhý gól.

Václav Kadlec je momentálně zraněný. Soustředění ve Španělsku opustil předčasně a odcestoval zpět do Prahy, aby podstoupil důkladnější vyšetření. Zatím se přesně neví, jak dlouho bude chybět, jen to, že ho zlobí sval. Ale co až se uzdraví a dostane do formy? Kadlecovi to vždycky sedělo víc uprostřed než ze strany. Na hrotu je daleko nebezpečnější.

A pozor, aby nezačal stagnovat talentovaný Matěj Pulkrab...

Vybrat jednoho z nich nebude jednoduché. A možná právě proto Sparta plánuje na jaro větší rotaci hráčů, jak prozradil deníku Sport hlavní kouč a sportovní ředitel Tomáš Požár. Prý jedině tak naplno využije potenciálu širokého kádru. Vyloučit nemůžeme ani přechod na rozestavení 4 – 4 – 2, to platí především pro českou nejvyšší soutěž, prioritou však zůstává 4 – 2 – 3 – 1 (chcete-li 4 – 3 – 3), kam se vejde jenom jeden hrot.

PS: Doprostřed útoku se v případě nouze může posunout ještě Néstor Albiach, s ním ale letenští trenéři počítají na křídlo.

Vácha: Výhra nad Zenitem potěší, ale důležité zápasy teprve přijdou
Video se připravuje ...

Holoubek: Zenit byl nejtěžší soupeř v přípravě, čisté konto nás těší
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud