Pavel Ryšavý
2. listopadu 2023 • 04:50

Ať má dres nápad. Státní znak na něj patří, na lva se vzpomínat nebude

Vstoupit do diskuse
4
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

KOMENTÁŘ PAVLA RYŠAVÉHO | Čistě pocitově, dává rozum, proč státní znak na dresu vyhraje jakoukoliv anketu oblíbenosti. Vzpomenete si na starou éru, vidíte s ním na prsou Jaromíra Jágra, slyšíte, jak cinkají medaile. Nostalgicky si vzpomenete, co jste zrovna dělali, když se hrálo finále v Naganu a přesně řeknete, jak tehdejší dres vypadal. Proto tak frčí.



Navíc státní znak je prostě státní znak, něco, co by nás mělo spojovat všechny. Ať jste manažer, řidič tramvaje, účetní, učitel, státní znak patří nám všem.

Lev na dresu byl jen symbol, který někdo vymyslel, nic víc. Měl smůlu, že se vyskytl v blbé éře českého hokeje. Protože kdyby se v něm třikrát v řadě vyhrálo mistrovství světa, postupně by taky zakořenil a vzdávalo by se ho ztuha.

Lidský mozek v téhle oblasti funguje v poměrně dobře zajetých vzorcích. Nejdřív hudrujete, nadáváte, nenávidíte, posmíváte se. Jenže čas všechno postupně překrývá, a pokud je něco spojené s úspěchem a příjemným zážitkem? Začnete to mít rádi.

I když symbol třeba na pár let zmizí, pozitivní emoce se vrátí. Na blbé se zapomene, vyskočí vám příjemné vzpomínky. Stejné je to s bílými Vánoci. Taky řeknete, že byly dřív pořád, i když nebyly.

Na lva na dresu se vzpomínat nebude, byť se jednalo o dobrý směr, jak udělat z českého dresu originální produkt. Neviděli jste v něm nic extra, zapadne. Pár stovek tisíc korun hokejové kase tímhle možná frnkne a státní znak rozhodně nevyřeší žádný problém, ale na dres patří. Vždycky tam byl, chcete ho tam vidět. Fini vám k tomu souhlasně zamručí. Jsou na tom stejně.

Teď jen vychytat, ať dres má nápad. Plácnout na triko znak je v téhle době málo.

Anketa

Líbí se vám nový dres hokejové reprezentace?

ANO
NE

Vstoupit do diskuse
4
Články odjinud


Články odjinud