Jaroslav Kalina
1. listopadu 2023 • 13:14

Nové dresy reprezentace: vrací se státní znak, kritizovaný lev je pryč

Autor: Jaroslav Kalina, inf
Vstoupit do diskuse
11
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vytoužená změna bezpochyby mnoho fanoušků českého hokeje se stala skutečností. Z dresů hokejové reprezentace mizí po pěti letech rozpačitě vnímaný motiv lva, na jeho místo se vrací velký státní znak. „Uspokojili jsme národ. Je to první signál, aby trenéři připravili úspěšný tým,“ uvedl prezident Českého hokeje Alois Hadamczik. Představení staronového symbolu národního týmu na trikotech, se kterými Češi nastoupí do sezony vrcholící domácím mistrovstvím světa, bylo vedle první nominace trenéra Radima Rulíka na Karjala Cup hlavním bodem středeční tiskové konference.



Kritici „zmoklé slepice“ se dočkali ještě před zveřejnění jmen hokejistů, které kouč Radim Rulík bere na svoji první akci u reprezentačního áčka. Logo českého hokeje, které v roce 2018 slavnostně představilo svazové vedení ještě pod vedením někdejšího prezidenta Tomáše Krále, úplně mizí z hracích dresů.

Anketa

Líbí se vám nový dres hokejové reprezentace?

ANO
NE

Bylo nahrazeno velkým státním znakem České republiky, se kterým hráči národního týmu naposledy startovali na olympijských hrách v Pekingu 2022.

„Sliby se mají plnit. Když jsem nastupoval, slíbil jsem, že se vrátíme k tomuto znaku. Hokej je národní sport a patří všem divákům. Není to fráze, jsou to fakta. A my diváky potřebujeme. Je to první signál, aby trenéři připravili úspěšný tým,“ uvedl svazový šéf Alois Hadamczik při představení nových dresů se staronovým symbolem.

Podle obchodního a marketingového ředitele Českého hokeje Ondřeje Šnaidaufa s kolegy provedli na konci minulé sezony kompletní průzkum českého hokejového fanouška. Podle anket s příznivci či samotnými hokejisty a hokejistkami vyšlo najevo, že si přejí návrat státního znaku na dres. „Výsledek ankety byl zcela jasný,“ potvrdil svazový funkcionář.

Nové dresy by navíc měly mít i třetí sadu, jak nedávno prozradil člen Centrálního organizačního výboru pro domácí šampionát Petr Bříza. Slova bývalého vynikajícího brankáře potvrdil také Hadamczik.

„Škoda, že to Petr všechno vyzvoní dopředu,“ smál se svazový šéf. „Ano, máme modrou třetí sadu dresů. Je to krásný retro dres. Potřebujeme ale povolení od sponzorů, abychom v nich mohli odehrát alespoň třetinu zápasu. Budeme to směřovat k Českým hrám v Brně. Máme objednanou modrou třetí sadu dresů i pro mistrovství světa v Praze.“

Každopádně lví motiv, který rozděloval fanoušky, nebyl úplně zrušen. Jako ochranná licenční známka Českého hokeje je stále platný. „Na každém dresu a merchendisingu bude stále lví hlava, což je naše ochranná licenční známka. Lev je stále symbolem Českého hokeje. Každý dres s ochrannou známkou je ten pravý,“ ujistil Šnaidauf.

Podle Hadamczikových slov chybí lví hlava na trikotech pro zápasy Euro Hockey Tour i vzhledem ke sponzorům. Ochranná známka českého hokeje by ovšem měla figurovat i na dresech, ve kterých Češi odehrají mistrovství světa v Praze. „Znak bude na dvou místech a bude daleko viditelnější. Dresy pro mistrovství světa budou od firmy Nike a jejich podoba je pořád překvapením,“ dodal prezident Českého hokeje.

GM Petr Nedvěd a kouč Radim Rulík pózují s novými dresy hokejové reprezentace
GM Petr Nedvěd a kouč Radim Rulík pózují s novými dresy hokejové reprezentace

Vstoupit do diskuse
11

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud