Petr Adam
2. srpna 2017 • 22:04

Slávistický postup: obrovský skok za rok a hledání stropu

Autor: Petr Adam
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Upřímně… Kdo by si před rokem myslel, že se Slavia letos ocitne v play off o Ligu mistrů? Rozmach podpořený značnými investicemi čínského majitele zatím nekončí. Postup přes BATE Borisov je nezpochybnitelný úspěch, přestože při porážce v odvetě 1:2 nebyl zdaleka pod kontrolou. Proto se také nabízí otázka, jak ještě může být červenobílá přímka směrem vzhůru dlouhá…



Možná si vzpomínáte, jak vypadala loňská slávistická pouť na evropské scéně. Začala upracovaným postupem v předkole Evropské ligy proti Levadii Tallinn i přes porážku 1:3 na jejím hřišti, postupem přes portugalské Rio Ave po dvou remízách a dvěma jasnými porážkami s Anderlechtem Brusel.

Dnešní Slavia už je jinde. BATE stojí v evropské fotbalové hierarchii i zásluhou pěti účastí v základní skupině Ligy mistrů vysoko a rozdíl mezi oběma týmy nebyl znatelný. Díky početní převaze měla Slavia v prvním zápase v Edenu vytrvalou ačkoliv málo produktivní převahu. V odvetě nakonec dokázala jednou skórovat a dosáhla na potřebný výsledek.

Skok za posledních dvanáct měsíců je tedy obrovský.

Právě odveta však nabídla i otazníky, kam ještě Slavia může růst. První gól po špatné koordinaci mezi brankářem Laštůvkou a stoperem Simonem Delim byl dárkem pro domácí. Slabá koncentrace bezprostředně po přestávce přinesla domácím druhý gól. Velmi nejistě působil další stoper Jakub Jugas. Právě výrazné individuální chyby nabízí domněnku, zda je tenhle postup už blízko stropu.

Nemusí být za předpokladu, že její výkon půjde ještě vzhůru. Vyřazení BATE bralo vedení klubu jako povinnost, cokoliv víc je nad plán. Proto se také dá předpokládat, že z týmu spadne tíživý tlak. Potom nemusí být pro Slavii účast mezi elitou v Lize mistrů letos zapovězená.

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud