Petr Sýkora
Premium
22. února 2021 • 17:11

Toronto má na Stanley Cup! Thornton a spol. byly prozíravé nákupy

Autor: Petr Sýkora
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tak nám Toronto s velkým přehledem vede NHL. Tým, který od roku 1967 čeká na triumf ve Stanley Cupu. Cítím, že konečně přichází jeho čas. Strašně se těším na play off, až si to Maple Leafs rozdají s Bostonem. To bude série jako hrom. A taky doufám, že vyhraju večeři. S kamarádem se už roky pravidelně sázím, každý z nás v létě vybírá jeden tým, který vidíme nejdál. Hromadu let jsem prohrával, ale naposledy jsem si vybral Tampu a po sedmi letech konečně vyhrál baštu. A teď jsem vytáhl Toronto…



Během kariéry jsem tam strašně rád hrával. Toronto je skvělá metropole, všichni řeší hokej. Kamkoli vejdete, všude se dokola mluví o hokeji, všude znaky Maple Leafs. Pro hráče soupeře je to vždy speciální zápas. Já nebyl výjimkou. Toronto a Montreal, tyhle zastávky jsem miloval. Navíc jsem měl kliku, že jsem hrával ve výborných týmech a domácí jsme často poráželi.

Je fakt, že do Toronta si spousta fanoušků a dalších lidí ráda rýpne, protože málokdo si vybaví jejich poslední oslavy s Pohárem. Ale to je minulost. Dnešní Toronto je úplně jiné kafe. Moderní hokejové trendy se ubírají přesně tím směrem, který razí i Maple Leafs. Ofenzivní hokej ve velké rychlosti.

Osazenstvu jejich týmu hodně sedí regule, které zakazují jakýkoli dotyk hokejkou s tělem soupeře. Pro hráče, jako jsou Matthews, Marner nebo Nylander, je úplná pohádka v tomhle hrát. Hákování nebo sekání, jak bylo zvykem v minulosti, dnes absolutně neexistuje. Tihle excelentní technici mají i díky tomu volné pole působnosti. A vedou si náramně. Rozdávají puky z ruky, rozebírají obrany, nádhera.

Samozřejmě si uvědomuju, že základní sezona NHL a play off jsou dvě rozdílné soutěže. Přesto tvrdím, že Toronto bude mít velmi zajímavé šance i v bojích o Stanley Cup. 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud