Radek Špryňar
18. července 2017 • 21:45

V Plzni roste velký šéf, Tomáš Hájek ukázal geny vůdce

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zraněný kapitán Roman Hubník, pro předkolo Ligy mistrů vykartovaný Lukáš Hejda. Pořádná trhlina vznikla ve středu plzeňské obrany. Po střetu s Watfordem (0:1) si trenér Pavel Vrba může aspoň trochu odfouknout. Katastrofální situaci velmi dobře pochopil Tomáš Hájek, v hierarchii stoperů Viktorie muž číslo tři. Generálku odehrál famózně, sebevědomě, bez jediného kolapsu. I proto byla obrana Viktorie celkem pevná a ve středu defenzivy bylo čisto, jak po náletu uklizeček v pětihvězdičkovém hotelu.



Hájek cítí obří šanci, konečně může předvést, že Plzeň jeho nákupem trefila jackpot.

Má motivaci a zároveň moc dobře ví, že zrovna teď nemůže zklamat. Proto na sebe naložil zodpovědnost a chopil se role šéfa, kterou měl na předchozí štaci ve Zlíně. V Plzni se do takové pozice dostal poprvé a evidentně se v ní cítí komfortně. Má rád, když mužstvo může dirigovat, čímž se hráč jeho naturelu mnohem lépe dostane od prvních minut do hry.

V rakouském Wörglu bylo až k vrcholkům Alp slyšet Hájkův dunivý hlas. Naplno ukázal, že mu v těle kolují vůdcovské geny. Nebyla to z jeho strany žádná hra, choval se naprosto přirozeně. Tak, jak byl roky zvyklý ve Zlíně.

Přišlo mi, že i hráči okolo něj pochopili, že pětadvacetiletého stopera je správné respektovat a přijali ho za svého vůdce. Když je Hájek během mače s Watfordem pokropil výtkami, nikdo se s ním nepustil do hádky. Spíš uznal svoji chybu a se sklopenou hlavou, vědom si svého provinění, odběhl na svoji pozici.

Pokud Hájek pojede i nadále ve vysokém výkonnostním režimu, Plzeň může z jeho schopností na startu sezony pořádně vytěžit.

Máme na to, abychom přes Bukurešť postoupili! Hecuje Matějů
Video se připravuje ...

Vrba o posilách pražských "S": Je to jejich věc. Věřím, že je potrápíme
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud