Radek Špryňar
12. září 2019 • 17:20

Češi odčinili výbuch z Kosova. Šilhavý se ale plete, tým charakter neukázal

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po porážce v Kosovu zareagoval národní tým tím nejlepším možným způsobem. V Černé Hoře vyhrál poměrně suverénně 3:0, až na patnáctiminutovou pasáž v první půli měl zápas pevně v moci. Vrátil se na druhé místo tabulky a postupové záležitosti má zase pod kontrolou. Trenér Jaroslav Šilhavý pak na tiskové konferenci hovořil o tom, že tým ukázal charakter.



Je jistě fajn – a je rozhodně třeba to vážně ocenit – že se mužstvo opravdu vyhrabalo z problémů. Z několika důvodů nebylo v jednoduché situaci. Po tragickém představení v Prištině čelilo tvrdé kritice médií i fanoušků, ve skupině o postup na mistrovství Evropy 2020 si pořádně zavařilo. Ovšem je nutné připomenout, že za trable, do kterých se tým dostal, si mohl jen a jen sám.

A mluvit v tu chvíli o náležité ukázce charakteru, je poněkud nepatřičné a nesprávné pochopení věcí. Samotné slovo charakter je ve sportu strašlivě znesvěcené, nadmíru používané a ztrácí svůj pravý význam. Jinak řečeno: pokud by měl český tým opravdu charakter v tom nejryzejším významu slova, nikdy by nedopustil neodpustitelnou blamáž v Prištině.

Aby nedošlo k mýlce, tady nejde o výsledek. Prohrát se může, ovšem Česko zápas s Kosovem nezvládlo proto, že k němu přistoupilo lehkovážně a s pocitem, že tvrdá práce není zapotřebí. Tak narazilo. Neprofesionální přístup se vymstil, což rozlítilo fotbalový lid v tuzemsku. Nikoliv překvapivá porážka 1:2.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud