Radek Špryňar
2. listopadu 2020 • 09:19

Nejdřív školy, pak sport? Plaga je SYMBOL neschopnosti

Vstoupit do diskuse
9
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jsme nuceni žít způsobem, který nám politici dovolí. A jeden z nich, Robert Plaga, absolutně popřel smysl svého poslání. Co hůř, zřejmě vůbec nepochopil svoji službu veřejnosti v pozici ministra. Rozjezd profesionálních soutěží ve fotbale a v hokeji podmínil nástupem dětí do škol. On, šéf resortu školství, mládeže a tělovýchovy…



Především vzdělávání, to je alfou a omegou jeho činnosti. Správné nastavení procesu výuky je klíčové pro udržení konkurenceschopnosti národa. Ovšem pod ryšavého ministra patří též mládež, tělesná výchova, sport, turistika a v neposlední řadě i sportovní reprezentace státu.

Pokud výše zmíněné chápeme dostatečně správně, pak by mělo být primární snahou Roberta Plagy , aby se děti, co nejdříve vrátily do škol, ale také, aby národ mohl sportovat. Aby se v dohledné době otevřela sportoviště, nejen ty venkovní, ale i vnitřní. Aby se mohlo sportovat ve skupinkách čítající více než dvě osoby.

A vzhledem k povinnosti ministra starat se i o sportovní reprezentaci státu, měl by mít pochopení pro snahy restartovat profesionální fotbalové a hokejové soutěže v tuzemsku, jelikož z nichž se rekrutují sportovci reprezentující zemi v mezinárodních zápasech. I s přirozeným respektem k tomu, jak se konkrétně fotbal sofistikovaným systémem testování a všemožných opatření snaží zabránit – a úspěšně – nákaze napříč soutěžemi.

Jenže Plaga to zřejmě vidí zcela opačně.

Jinak by na Twitteru nemohl spokojeně „olajkovat“ poměrně demagogický příspěvek, ať fotbal a hokej nepředbíhá ve frontě a vyčká na otevření škol. Sám ministr k tomu v reakci na lavinu příspěvků dodal následující: „pravda, v Evropě se hraje, ale taky jsou otevřené aspoň první stupně škol. Ač jsem možná větší sportovní fanda jako Vy, tady jde o symbol. Tak se snažme, ať máme co nejrychleji zpět děti ve školách a sportovce v telce.“

Na Plagově myšlence jsou pozoruhodné dvě věci. Jednak, že podmiňuje rozjezd sportovních soutěží nástupem dětí do škol, jelikož tyto dvě věci spolu ani za mák nesouvisí. A druhak, že v jakési prazvláštní posloupnosti vidí symbol.

S úctou a respektem k ministrovi bych rád podotkl, že lidé v Česku nejsou zvědaví na symboly. Chtějí, aby politici činili správná rozhodnutí, protože jedině tak se mohou v dohledné době vrátit k normálnímu spokojenému životu.

Mimochodem, dnes již bývalý ministr zdravotnictví za souhlasného přikyvování kolegy z resortu MŠMT tvrdil, že právě toto pondělí se děti z prvních stupňů vrátí do škol. A to za jakékoliv zdravotní situace. Nevrátily se.

A to je, pane ministře Roberte Plago, pro většinu národa symbol doby. Bohužel, symbol vaší neschopnosti…

Proto prosím, ať fotbal, hokej a další sportovní odvětví nerezignují na všemožné snahy o spuštění soutěží navzdory ministrově prohlášení. Hraje se všude po světě, půjde to i u nás.

Vstoupit do diskuse
9
Články odjinud


Články odjinud