Slavomír Lener
3. ledna 2024 • 12:35

NHL na přelomu roku nemá slitování. Tortorella je kontroverzní typ, ale...

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

KOMENTÁŘ SLAVOMÍRA LENERA | Jarda Jágr se vyjádřil, že skoro třicet let nevěděl, co je Silvestr a Nový rok. Pátral jsem v paměti, jak to bylo za nás. Zažil jsem to taky, ať šlo o dvacítky a další turnaje, ale v NHL je to ještě horší. Odletíte na trip, nejste s rodinami, příbuzní si to kompenzují aspoň tak, že se setkají mezi sebou. Málokdo má kliku a zůstane doma. Myslím, že se blíží doba, kdy nám osladí Vánoce nebo Nový rok zápasy NHL v Evropě. Pokud chce konkurovat jiným sportům, musí se tímhle směrem ubírat.



Snaží se vyhovět divákům, přitáhnout je. Ale na přelomu roku nemá s hráči žádné slitování.

Ráno se trénuje, večer hraje. Někdy máte štěstí jako v Montrealu a Edmontonu, jejich celky odletěly na jih nebo do Kalifornie. Hráči si nazují sandály, vyrazí na pláž a ještě si zajdou na nějakou pozdní večeři. Některým to pak prospěje, že jsou pohromadě, sednou si, dají skleničku, pivo.

Pamatuju, jak jsme na Silvestra pořád někam létali, v posledních letech se to snaží střídat. Obrovskou výhodu měly týmy Original Six, co se týče rozpisu sezony. Rytmu zápasů doma a venku, aby nehrály někde daleko na Západě, pak přiletěly, hned nastoupily doma, ale hráči byli rozbití čtyřhodinovým časovým rozdílem. Dneska všechno dělá počítač. Zohledňuje se jen program Madison Square Garden. Je nabitá, proběhne v ní asi 380 akcí za rok. Velké

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud