Štěpán Filípek
6. července 2020 • 18:20

Legenda Baroš: (ne)vymačkaný talent, tvrdohlavý dravec i ostravský Pražák

Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tak to přišlo. Jak v pátek dle očekávání oznámil, v neděli udělal: ostravský útočník Milan Baroš se ve Vítkovicích dojemně rozloučil s profesionální kariérou. S bohatou profesionální kariérou, je potřeba dodat. Všichni to také právem připomínali, a nejen proto, že tak při podobných příležitostech velí bonton. Na druhé straně jako by se neslušelo alespoň na okamžik nadhodit otázku, zda ze svého úžasného talentu nemohl vítěz Ligy mistrů a nejlepší střelec EURO 2004 vytěžit ještě víc. Ale slušelo – a na uznání to mimořádnému kanonýrovi neubírá.



iSport Premium nyní pro nové předplatitele jen za 1 Kč za první měsíc + zdarma vstup do saunového světa >>>

Když se v pátek Baroš posadil za dlouhý stůl a vyprávěl o tom, co ve fotbale zažil, snad každému se před očima odvíjel film se záběry z toho magického večera v roce 2005, kdy Liverpool srovnal skóre s AC Milán na 3:3 a Baroš byl vedle Vladimíra Šmicera u toho. Byl to dechberoucí zážitek. Stejně tak se promítly vzpomínky na báječné EURO v Portugalsku, kde si Češi za svou hru zasloužili zlato – a nejen podle vlastních příznivců, ale i mezinárodních kapacit.

Obrovskou zásluhu na tom měl právě rvavý střelec, s nímž si tak náramně rozuměl poctivý hromotluk Jan Koller.

I přes tyhle dvě skvostné položky ve fotbalovém životopise se redakční kolega Michal Kvasnica – kromě jiného – na oné tiskové konferenci Baroše otázal, zda nemohl ze své kariéry vytěžit ještě víc. Což se pak nezamlouvalo některým přispěvatelům na sociálních sítích. „Zeptat se Baroše, kterej vyhrál Ligu mistrů, zda nemohl z kariéry vymáčknout víc, je velkej styl,“ načal diskusi jeden z nich.

Nehledě na to, že otázka padla v souvislosti s někdejším možným přestupem

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
2
Články odjinud


Články odjinud