Štěpán Filípek
27. listopadu 2020 • 18:32

Nezmar jel na oranžovou. Dokud se kluby budou podrážet, zelenou zrušte

Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Víte, že (se) to o vás ví. A tak to raději řeknete sám. Takhle lze interpretovat vyjádření bývalého sportovního ředitele Slavie Jana Nezmara pro Seznam zprávy o tom, že figuruje ve vyšetřovacím spisu kauzy Romana Berbra, jimiž se vyloučil z práce na obrodě českého fotbalu. Je to věrný obraz počínání a dilemat, která řeší lidé uvnitř českého fotbalu. Liší se jen tím, jak si přiznávají svůj podíl na celkovém marastu, nebo hledají alibi. A také sebereflexí.



V tuzemském fotbale jen stěží najdete ryzí kladné hrdiny, kteří se neušpinili. Kdo jde jen trochu do hloubky, nemohl mezi ně řadit ani Nezmara, ač je od valné většiny kolegů vzdálen inteligencí, erudicí či vystupováním.

Také on zabředl do šedé zóny, v níž se pohybují všelijaké existence, bílí koně i takzvaní čarodějové druhé kategorie, kteří pracují na zakázku. A kteří se také vždy ochomýtali kolem zatčeného fotbalového kmotra Romana Berbra.

Nezmar se stýkal s Berbrovým „pacholkem“ Romanem Rogozem. Nechyběl na pravidelných sedánkách, kde se scházeli všichni šíbři, kteří něco znamenali. A byl rovněž spojkou mezi Berbrem

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
4
Články odjinud


Články odjinud