Vladimír Vůjtek
20. září 2019 • 11:45

Jágr je schopný Kladno zvednout. Snad jako modla ukočíruje i Réwaye

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přímý sestup v extralize je pro kluby určitě strašák, nejsme na to za posledních mnoho let zvyklí. Na druhou stranu, i baráž byla riziková a kolikrát ji extraligové kluby nezvládly, byť byly proti týmům z první ligy po těžkém play off ve výhodě. Podle mého je přímý sestup spravedlivější. Ve fotbale to tak máme a všichni si zvykli, vzali to. Bude to podobné i v hokeji. Jsi nejhorší po základní části? Na shledanou.



Je to spravedlivější i pro nejlepší kluby z první ligy, mají větší šanci se dostat nahoru. Já přímý sestup zažil ještě jako hráč, bývalo běžné, že poslední padal. A to hrálo jen deset klubů, později dvanáct, i se Slovákama. Dneska je klubů čtrnáct a kdo se do třináctky neudrží, tak prostě do extraligy nepatří.

Na startu sezony ale nesmí hráči na hrozbu sestupu vůbec myslet. Že by mohli skončit poslední. Všichni si věří, když nastupují, když začínají sezonu. Všichni věří, že se dostanou výš než na poslední čtrnácté místo. Tak to má být, jinak to ani nejde.

Samozřejmě se dá zhruba podle kádrů předběžně odhadovat, kdo by se mohl o sestup strachovat. Z mého pohledu by bylo velmi neseriózní, kdybych za sebe předem nějaký tým odepisoval. Připravoval ho o iluze. Navíc si myslím, že o poslední místo může hrát čtyři až pět klubů. Není dopředu dané, že na sestup je jen jeden adept.

Vnímám, že spousta lidí i odborníků tipuje na sestup Kladno. Ale soutěž se teprve rozjíždí, navíc Rytíři podle mého kádr ještě rozšíří.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud