Vladimír Vůjtek
7. března 2023 • 17:10

Pardubice mi připomněly Jaroslavl. Neodepisujte Třinec, Kladno se udrží

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

KOMENTÁŘ VLADIMÍRA VŮJTKA | Pardubičtí vyhráli základní část a potvrdili, že jsou favoritem soutěže. Vyhráli suverénně, udělali si velký náskok. Na druhou stranu, v závěru polevili. Pět proher z šesti zápasů je pro takový tým nezvyk. Možná už to nebrali tak vážně, nebo si dali větší tréninkové dávky. V každém případě mi jejich poslední zápasy trochu připomněly rok 2002, můj první v ruské KHL.



S Jaroslavlí jsme tehdy také v základní části všechno vyhrávali, chtěl jsem tým před play off trochu nabudit. Dostat uměle pod tlak a ukázat, že ne všechno může jít jen tak samo a jednoduše. Proházel jsem formace, prohráli jsme. Nemuselo se to vyplatit, trošku nám to pak taky ujelo a prohráli jsme i další zápas. Měli jsme z toho před play off obavy, ale v konečném důsledku to byl dobrý alarm. Takové nabuzení před play off. Je to jeden z taktických prvků, jak udržet koncentraci.

A dobré je to i v tom, že se do hry dostanou hráči, co třeba tak často nehráli. A jsou připravení, kdyby se někdo v play off zranil. Nebo se vyzkouší jiné vazby, kdyby někdo vypadl. V tom je takový umělý třesk pozitivní.

Ovšem pozor, vítězná nálada musí před play off v kabině zůstat. Jen tak přepnout po čtyřech prohrách v řadě není jednoduché. Osobně bych ale na poslední pardubické výsledky až tak nebral zřetel. Pardubice jsou pro mě stále největší favorit na titul.

Trenér Radim Rulík má k dispozici skvělé hráče. Na naše poměry. Jen teď potřebuje do

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud