24. října 2012 • 13:37

Atletka Lolo Jonesová zvládla tréninkový kemp a září jako bobistka

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Atletická olympijská medaile americké překážkářce Lolo Jonesové stále uniká, věčná smolařka ale zkouší štěstí v jiném sportu. Jonesová se účastní tréninkového kempu bobistické reprezentace a o víkendu ve svém prvním závodě skončila na dvojbobu druhá.



Až za měsíc začne sezona Světového poháru v jízdě na bobech, Lolo Jonesová může být klidně na startu. Zatím zvládla americký tréninkový kemp a nadějně vstoupila i do série nominačních závodů.

O minulém víkendu se v Lake Placid jako brzdařka posadila do dvojbobu k pilotce Jazmine Fenlatorové a dvojice po první jízdě vedla. Nakonec skončila o pouhých pět setin druhá za posádkou Jamie Greubelová – Aja Evansová.

Za Jonesové angažmá v bobu stojí trenér Todd Hays, který do tréninkového kempu pozval několik atletů. Sprinteři tvoří pro bobový sport obvyklou základnu talentů. Patřila mezi ně i olympijská vítězka Voneta Flowersová, která začínala jako sprinterka a dálkařka.

„Potřebovala jsem prostě změnit prostředí, trochu si odpočinout, možná se dostat pryč z běžecké scény,“ vysvětluje svou motivaci Jonesová.

Dvojnásobná mistryně světa v běhu na 60 metrů překážek má však teď reálnou naději, že si vybojuje místo v týmu pro Světový pohár, který začíná 24. listopadu v rakouském Igls.

„Snažím se do toho dát všechno,“ říká Jonesová. „Je to pro mě nový sport a je tady spousta prostoru pro zlepšení. Přišla jsem sem s tím, že se pokusím všechno co nejdřív naučit. Těším se, že si nějaké věci sednou a srovnám se.“

Další závod Jonesovou čeká už v sobotu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud