26. června 2020 • 18:33

NBA má potíže s koronavirem. Pět procent testovaných hráčů je pozitivních

Autor: ČTK, pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zhruba pět týdnů před restartem NBA mělo pozitivní test na koronavirus celkem 16 basketbalistů z klubů soutěže. Liga dnes oznámila, že se jedná o pět procent z 302 hráčů, kteří se podrobili testům v úterý.



Vedení soutěže identitu nakažených hráčů nezveřejnilo, někteří už nicméně o svých pozitivních testech informovali sami v minulých dnech. Ve středu potvrdili onemocnění COVIDEM-19 Jabari Parker a Alex Len ze Sacramenta a Malcolm Brogdon z Indiany, pozitivní test měl také nejlepší smečař letošního Utkání hvězd Derrick Jones z Miami. Doma v Srbsku se zase nakazil pivot Nikola Jokič, který proto odložil návrat do Denveru.

"Všichni hráči, kteří měli pozitivní výsledek, zůstanou v izolaci, dokud nebudou smět karanténu podle pravidel veřejného zdraví opustit a nebudou uschopněni lékařem," uvedla NBA.

Sezonu zámořské basketbalové ligy by mělo nejlepších 22 týmů dohrávat od 30. července ve sportovním komplexu Disney Worldu na Floridě. Na tréninkové kempy by se tam mohly začít kluby sjíždět 7. července.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud