8. března 2021 • 08:55

Jamesův tým znovu ovládl Utkání hvězd. Akce nesplnila záměr, řekl LeBron

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

LeBron James zůstává neporažený v Utkání hvězd NBA, když si může vybrat svůj tým. Tentokrát jeho sestava jasně zvítězila 170:150 nad výběrem Kevina Duranta, který však postrádal čtyři hvězdy včetně samotného Duranta, jehož do hry nepustilo zranění. James tak vyhrál v roli kapitána už čtvrtý zápas All Star Game. Nejužitečnějším hráčem exhibice byl stejně jako loni zvolen Giannis Antetokounmpo, který nastřílel 35 bodů při stoprocentní úspěšnosti střelby.



Utkání hvězd je především možností pro hráče uprostřed sezony pobavit sebe a především fanoušky. Ti ale v Atlantě kvůli pandemii chyběli a hala se změnila spíše na velké televizní studio. Kvůli covidovému protokolu nakonec chyběli i hráči Philadelphie Joel Embiid a Ben Simmons, jelikož byli u holiče, který byl pozitivně testován na koronavirus. Především absence Embiida v týmu Durant byla hodně znát a jeho místo v základní sestavě zaujal mladý Zion Williamson.

James si do týmu vzal Stephena Curryho a Antetokounmpa, kteří v předchozích letech stáli jako kapitáni proti němu. A oba patřili ke klíčovým postavám. James se tak mohl stáhnout do ústraní, když odehrál jen necelých 13 minut se 4 body a 4 asistencemi a věnoval se spíše koučování. Vedle Antetokounmpa se blýskli osmi trojkami Curry (celkem dal 28 bodů) a Damian Lillard (32), Chris Paul měl 16 asistencí. Na straně Duranta měl nejvíce 26 bodů Bradley Beal, Kyrie Irving přidal 24 bodů a 12 asistencí.

„Byla to hlavně zábava. Občas, když si hru jen užíváš a nesoustředíš se na skóre, tak tě nebrzdí rozum a hraješ instinktivně. A tak to bylo dnes u mě,“ řekl Antetokounmpo. „LeBron opět potvrdil, že v budoucnu určitě bude dobrým generálním manažerem. Má vždy dobrý výběr. Jediné pozitivum pro Duranta bylo, že se nemusel účastnit tohoto debaklu a raději seděl stranou se zraněným stehnem,“ dobíral si kapitána soupeře Lillard.

Podle Jamese však letošní Utkání hvězd nesplnilo svůj záměr. „Tato akce vznikla kvůli tomu, aby se nejlepší basketbalisté potkali v jednom městě, mohli spolu posedět, pobavit se a užívat si společných chvil. Jenže místo toho jsme tu většinu času strávili zavření sami na hotelu v izolaci. Bylo to hodně jiné oproti předchozím rokům,“ prohlásil James.

Součástí exhibice byly tradičně dovednostní soutěže. Curry potvrdil roli nejlepšího trojkaře sezony, když ve finále se ziskem 28 bodů porazil o jediný bod Mikea Conleyho z Utahu. Curry potřeboval v dramatickém finále proměnit oba své závěrečné hody a to se mu povedlo. Hvězda Golden State tak vyhrála soutěž trojkařů podruhé v kariéře po roce 2015.

Soutěž ve smečování ovládl Anfernee Simons z Portlandu. Jednadvacetiletý hráč pojmenovaný po legendě NBA Pennym Hardawayovi vsadil na zdůraznění výšky svého výskoku. Při prvním pokusu přilepil na koš přísavku na úroveň horní části rámečku na desce, na ni posadil míč a vyskočil si pro něj na smeč. Poté předvedl otočku o 360 stupňů po nahození a to jako poctu jiné legendě Tracymu McGradymu, když si oblékl jeho dres. Při závěrečné smeči pak téměř políbil obroučku koše. Tři z pěti rozhodčích složených z bývalých vítězů soutěže mu dalo v hlasování přednost před Obi Toppinem z New Yorku.

Soutěž schopností složenou z driblinku, přesnosti přihrávky, nájezdu a trojky ovládl Litevec Domantas Sabonis z Indiany. Nejprve vyřadil Juliuse Randla, následně Luku Dončiče a ve finále jiného evropského pivota Nikolu Vučeviče z Orlanda.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud