Jan Jaroch
Premium
21. května 2021 • 13:55

Úklid v domě. Chicago čistí sestavu, budoucnost Satoranského je nejistá

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Krejčí exkluzivně o Pastovi a kritice kouče: Tyhle věci nemám rád
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
VŠECHNA VIDEA ZDE

Uklízení v domě, tak nazývají experti příští měsíce, které čekají Chicago. Až devět současných hráčů může opustit soupisku Bulls. Ti za sebou mají čtvrtou sezonu v řadě bez play off a mnoho rébusů k řešení. Jedním z nich je budoucnost Tomáše  Satoranského. Jediný Čech v NBA má ještě příští rok v Chicagu smlouvu, ale garantována je jen polovina z jeho desetimilionového platu. To z něj dělá kandidáta pro trejd či škrtnutí ze soupisky za účelem úspor.



Neurazí ani neohromí. Spíš hráč do rotace než rozehrávač pro první pětku. S takovou nálepkou skončil Tomáš Satoranský pátou sezonu v nejlepší basketbalové soutěži planety. V osmnácti zápasech nastoupil v základní sestavě Bulls, za necelých 23 minut na palubovce skóroval 7,7 bodu. Co dál?

Jádrem Chicaga je kvartet borců. Hvězdy ze zápasu All Star Zach LaVine a černohorský pivot Nikola Vučevič, k tomu mladíci z posledních dvou ročníků draftu Coby White a Patrick Williams. Všichni ostatní jsou zbytní.

„Příští dva měsíce budou velké, na soupisce budeme mít řadu volných míst," slibuje šéf hráčských operací Arturas Karnišovas, že úklid v domě hodlá vzít pečlivě a plánuje být agresivní, až se otevře trh s volnými hráči.

Stopa českého basketbalu na olympijských hrách
Video se připravuje ...

Podle mnohých zámořských expertů je možná nejpalčivějším problémem Bulls právě pozice jedničky. 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud