1. ledna 2022 • 10:30

LeBron James na oslavu 37. narozenin srazil Portland, nastřílel 43 bodů

Autor: ČTK, mas
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trojka v poslední vteřině v podání DeMara DeRozana přinesla basketbalistům Chicaga v NBA výhru 108:106 nad Indianou a posun na první místo Východní konference, kde mají Bulls stejnou bilanci jako dosud vedoucí Brooklyn. Na Západě se nevedlo Phoenixu, který podlehl Bostonu 108:123 a klesl na druhé místo za Golden State. Naopak na rozdíl jediné výhry se Phoenixu přiblížil třetí Utah, který vyhrál 120:108 nad Minnesotou. LeBron James dotáhl Lakers za výhrou 139:106 nad Portlandem 43 body a 14 doskoky.



Chicago vědělo, že Brooklyn o den dříve zaváhal a mělo tak proti Indianě o motivaci postaráno. Také většinu zápasu vedlo, ale maximálně o devět bodů. Pacers se nevzdávali a v poslední čtvrtině dokázali skóre otočit ve svůj prospěch. Dvě minuty před koncem dokonce Indiana vedla o šest bodů. Koncovka ale patřila DeRozanovi.

Pátý nejlepší střelec sezony nejprve skóroval po útočném doskoku a snížil na rozdíl jediného bodu. Pak obral soupeře o míč a ten už nikomu nepůjčil. Chvíli dribloval a poté těžkou střelou přes obránce zápas rozhodl. Pro Bulls tak zařídil šestou výhru v řadě celkem 28 body. Coby White přidal 24 bodů. Za Indianu měl 27 bodů Caris LaVert a Domantas Sabonis zapsal 24 bodů a 14 doskoků.

„S takovou střelou šlo těžko něco dělat. Snažili jsme se, aby musel někomu přihrát, ale on ne. Pak se jen podíval na koš a vystřelil. Občas to tam spadne, občas ne. A dnes mu to spadlo,“ řekl bránící Sabonis.

Pro DeRozana to přitom byla první trojka dne a celkově měl střelbu v zápase jen 33 procent. „Nikdy neřeším předchozí střely a jen se soustředím na tu další. Teď jsem za hrdinu, ale zápas bychom nevyhráli bez Cobyho Whita,“ ocenil DeRozan spoluhráče, který trefil šest ze sedmi trojek včetně jedné v koncovce.

LeBron James nedávno oslavil už 37. narozeniny
LeBron James nedávno oslavil už 37. narozeniny

Nejlepší zápas sezony odehrál LeBron James, který výhru Lakers nad Portlandem řídil 43 body a dodatečně na palubovce oslavil narozeniny. Ve čtvrtek mu bylo už 37 let. Už posedmé za sebou překonal hranici třiceti nastřílených bodů. Lakers přiblížil návratu do nejlepší šestky Západní konference, v níž jsou už jen těsně za šestými Los Angeles Clippers. Ti prohráli 108:116 s Torontem.

Phoenixu po skvělém vstupu do sezony začíná mírně docházet dech a prohrál už počtvrté z posledních deseti zápasů. Tentokrát nestačil na nevyzpytatelný Boston, který odehrál zápas v osmi lidech, ale hned sedm z nich mělo dvouciferný počet bodů. Robert Williams měl dokonce triple double za 10 bodů, 11 doskoků a 10 asistencí. Jaylen Brown a Marcus Smart dali po 24 bodech. Celtics v průběhu zápasu vedli až o 30 bodů.

Zaváhání Phoenixu využil Utah, který vyhrál už pošesté za sebou a je v těsném kontaktu za Phoenixem. Proti Minnesotě zářil především Donovan Mitchell, který zaznamenal svůj nejlepší výkon sezony 39 bodů. Jazz zápas rozhodli ve čtvrté čtvrtině šňůrou 22:0, přičemž o 12 bodů z této šňůry se postaral Mitchell.

Výhru Miami nad Houstonem 120:110 řídil Jimmy Butler, který si 37 body vytvořil nové maximum sezony. Pro Heat to byla pátá výhra za sebou, přestože stále mají sedm hráčů v karanténě.

Výsledky NBA:

Boston - Phoenix 123:108, Cleveland - Atlanta 118:121, Houston - Miami 110:120, Indiana - Chicago 106:108, LA Lakers - Portland 139:106, Memphis - San Antonio 118:105, Oklahoma City - New York 96:80, Sacramento - Dallas 96:112, Toronto - LA Clippers 116:108, Utah - Minnesota 120:108.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud