26. dubna 2023 • 11:08

Další Čech v NBA? Na draft se přihlásil Hanzlík, ve Španělsku hraje s Gasolem

Autor: ČTK, adl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalista Ondřej Hanzlík ze španělské Girony se přihlásil do letošního draftu NBA, který se uskuteční 22. června v New Yorku. Jednadvacetiletý český reprezentant to oznámil na instagramu.



Slavnou zámořskou ligu si dosud zahrálo pět českých basketbalistů. Jako poslední prošel draftem v roce 2020 Vít Krejčí, který v současnosti působí v Atlantě. Ještě v minulé sezoně hrál v NBA Tomáš Satoranský, v minulosti si soutěž vyzkoušeli Jan Veselý, Jiří Welsch a jako první český hráč Jiří Zídek.

Hanzlík sbírá zkušenosti v nejvyšší španělské soutěži v dresu Girony, kde hostuje z Baskonie. Ve svém prvním ročníku v elitní evropské lize si vysloužil nominaci na cenu pro nejlepšího mladého hráče. V Gironě nastupuje odchovanec Spartaku Rychnov nad Kněžnou po boku bývalého šampiona NBA a dvojnásobného mistra světa Marca Gasola, který je spolumajitelem klubu.

Dvoumetrový rozehrávač či křídelní hráč zasáhl do 21 zápasů a má průměr přes osm odehraných minut a 2,2 bodu.

V únoru na sebe Hanzlík upozornil v reprezentaci, kam ho trenér Ronen Ginzburg pozval na závěr neúspěšné kvalifikace mistrovství světa. V posledním utkání v Černé Hoře byl se 17 body nejlepším střelcem.

Do draftu se podle webu NBA přihlásilo 242 hráčů. Hanzlík je jedním z 48 zahraničních basketbalistů na seznamu. Favoritem draftu je devatenáctiletý francouzský supertalent Victor Wembanyama.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud