27. září 2012 • 20:10

Basketbalisté Nymburka opět na Euroligu nedosáhli, prohráli s Cantú

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalistům Nymburka ani třetí pokus probojovat se do Evropské ligy nevyšel. V semifinále kvalifikačního turnaje o nejprestižnější evropskou soutěž prohráli s domácím italským celkem Cantú 83:89. Znovu se tak představí v Evropském poháru, kde budou obhajovat čtvrtfinálovou účast.



Nymburk měl v úvodu problém prosadit se přes velmi dobrou obranu Cantú a musel se nutit do nepřipravených střel. Třetí tým poslední sezony italské ligy a loňský účastník Euroligy se tak brzy ujal vedení 18:10.

Pak ale začal úřadovat nymburský rozehrávač Taylor, který nejprve povedenou individuální akcí zakončenou smečí nabudil spoluhráče a poté je vedl k vyrovnání. Jenže Cantú se znovu povedlo odskočit na 28:19.

Trenér Ronen Ginzburg si vzal oddechový čas a nabádal své svěřence, aby nepřestávali věřit. A ti ho poslechli. Taylor vedl další stíhací jízdu a Nymburk šňůrou 12:0 skóre otočil.

Postupně se navíc k Taylorovi přidal i druhý Američan na rozehrávce českého mistra Abrams, který střelecky táhl Nymburk v závěru první půle. Výsledkem bylo poločasové jednobodové vedení.

Vyrovnaně se hrálo až do závěru třetí čtvrtiny, kdy se Nymburku přestalo dařit v útoku, zatímco Cantú proměňovalo téměř každý útok. Po šňůře 13:0 uteklo už na sedmnáctibodový rozdíl a výhru už si nenechalo vzít.

A to i přesto, že se Nymburk snažil vrátit do hry. Především mladí Češi Palyza a Hruban a pivot Naymick se ukazovali v dobrém světle, ale Cantú si náskok zkušeně hlídalo. V závěru si za něj zahrál i český reprezentant Jakub Kudláček.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud