15. ledna 2014 • 12:31

Největší tragédie českého basketbalu, řekl o smrti hráčů šéf svazu Jansta

Autor: ČTK, mim
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejhorší den ve své historii prožívá český basketbal po tragické smrti tří hráčů BK Lions. Michal Fröhde, Filip Sahan a Roman Vach zemřeli po dopravní nehodě na Jindřichohradecku. "Naše myšlenky jsou v této těžké chvíli s rodinami hráčů," řekl šéf českého basketbalu Miroslav Jansta.



"Je to největší tragédie v historii českého basketbalu," řekl předseda České basketbalové federace Miroslav Jansta o úmrtích mladých hráčů jindřichohradeckého klubu. Nejmladšímu Vachovi bylo teprve devatenáct, Sahan byl o dva roky starší, Fröhdemu bylo 23 let.

"Jsou okamžiky, kdy jdou výsledky a basketbalové soupeření stranou," uvedl Jansta v prohlášení na svazových stránkách. Kvůli smutné události byl odložen středeční zápas jindřichohradeckého klubu s Kolínem a také duel USK Praha a Svitav, jejichž odchovancem byl jeden ze zesnulých hráčů.

Místo zápasu budou mít přátelé i příznivci možnost dnes večer se s basketbalisty rozloučit. BK Lions uctí jejich památku od 19 hodin ve sportovní hale. "Celý náš klub by rád vyjádřil hlubokou soustrast rodinám," píše se ve zprávě na týmovém webu.

"Naše myšlenky jsou v této těžké chvíli s rodinami hráčů," přidal svou účast Jansta a jen tak zopakoval, na co nyní myslí nejen fanoušci basketbalu.

V tomto zcela zdemolovaném voze vyhasly tři životy. Včera v něm zemřeli tři basketbalisté Jindřichova Hradce.
V tomto zcela zdemolovaném voze vyhasly tři životy. Včera v něm zemřeli tři basketbalisté Jindřichova Hradce.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud