27. června 2014 • 10:14

Satoranský posílí Barcelonu. Místo v NBA si zahraje o titul ve Španělsku

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalový reprezentant Tomáš Satoranský místo odchodu do NBA, kde patří Washingtonu, zůstane v Evropě. Krátce po nočním draftu Washington potvrdil, že 22letý rozehrávač přestupuje v rámci španělské ACB ligy ze Sevilly do Barcelony, kde setrvá pravděpodobně až do roku 2016. Mimořádný talent českého basketbalu tak posílí jeden z největších týmů kontinentu.



Před dvěma lety touto dobou Tomáš Satoranský napjatě sledoval, který z klubů v NBA po něm sáhne v každoročním draftu. I letos provázelo dané dny napětí ohledně budoucnosti a nového kontraktu. Už se ale netýkaly zámoří.

Loňský nejlepší český basketbalista se postupně rozhodl pokračovat v Evropě, nejraději ve španělské lize. Odmítl startovat na Letní lize NBA, kde ho Washington očekával, a z nabídek favorizoval ty od Valencie a Barcelony.

Valencie nabídla tříletou smlouvu na dva miliony eur, tedy přes 50 milionů korun, a také nejspíš víc času na hřišti, vzhledem k tomu, že hledá hlavního rozehrávače. Podle španělských médií se Satoranský v týdnu přiklonil k Barceloně, což potvrdil i majitel Washingtonu.

„Mluvili jsme s Tomášem tento týden. Udělal basketbalové rozhodnutí. Cítil, že chce dál hrát a rozvíjet svoje schopnosti. Nejlepší cesta k tomu je hrát co nejvíc. Zůstane v Evropě a bude hrát za skutečně velký tým, jeden z nejlepších evropských, Barcelonu,“ řekl Ernie Gruenfeld, šéf Washingtonu Wizards.

V pondělí nastupuje Satoranský do kempu české basketbalové reprezentace a její představitele informoval, že v den prvního srazu národního týmu bude mít otázku ohledně svého působení vyřešenou. S oznámením podpisu Barceloně zřejmě čekal už jen na draft v NBA, který však mohl změnit jeho budoucnost jen teoreticky.

Za Washington hraje jeho stěžejní hráč John Wall, klub disponuje taky veteránem Andre Millerem a na rozehrávce může zaskočit Bradley Beal. Místa pro český klenot by bylo poskrovnu.

„Naše rozhovory byly dobré. Tomáš cítil, že takhle to bude pro jeho budoucnost nejlepší. Dostane šanci hrát za pravidelného účastníka euroligového Final four,“ uvedl Gruenfeld. Satoranského chválí za jeho pokrok. „Letos udělal velký krok kupředu. Byl jedním z nejlepších hráčů ve druhé nejlepší lize světa. Těšíme se, že se bude na cestě do NBA dál zlepšovat a následně nám pomůže. Myslím, že on se těší taky,“ dodal principál Wizards.

Smlouva s Barcelonou je podle španělských zdrojů dvouletá a obsahuje výstupní klauzuli v případě zájmu z NBA. Barcelona je novým mistrem španělské ligy, ve finále zdolala Real Madrid. Její dres v minulosti oblékal další vynikající reprezentant Luboš Bartoň.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud