20. května 2016 • 20:10

Nymburk nezastavilo ani děčínské peklo, 3 850 fanoušků vidělo prohru

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nymburští basketbalisté vyhráli druhé finále NBL v Děčíně 91:63 a jediné vítězství je dělí od třináctého titulu v řadě. Nenechali se zaskočit ani skvělou atmosférou v děčínské hokejové hale, kam dorazilo 3 850 fanoušků. Třetí duel se hraje v pondělí v nymburské hale.



Ligové finále pokračovalo druhým zápasem i přesto, že se v kabině Děčína objevily příušnice. Ty trápí Roberta Landu a Nathana Cartera, mužstvu chyběli i Lukáš Bažant a kapitán Jakub Houška. Na bolest za uchem si stěžoval také klíčový rozehrávač Tomáš Vyoral, ten ale nastoupil. Onemocnění ovlivnilo děčínskou sestavu už ve středečním úvodním finálovém utkání, ve kterém obhájce titulu doma oslabeného protivníka deklasoval 109:46.

V Děčíně se hrál basketbal na zimáku, atmosféru si chválil i Nymburk
Video se připravuje ...

"Já musím dnes dát klukům velký kredit. Odehráli to na hranici vyčerpání, v sestavách, které nebyly ani na tréninku. Víme, jaká je situace. Na jedné straně naše zdravotní trable, na druhé straně obrovská kvalita Nymburku. Dnes to bylo lepší (než v prvním utkání), ale porazit v této situaci Nymburk je prostě nereálné," řekl děčínský trenér Pavel Budínský na webu denik.cz.

Fantastická atmosféra! 3 850 fanoušků tleskalo děčínským hrdinům i přes prohru
Video se připravuje ...

Domácí měli k dispozici pouze devět hráčů a od začátku ztráceli. Úvodní čtvrtinu prohráli 7:21 a po půlhodině už prohrávali pětadvacetibodovým rozdílem. Nejlepším střelcem zápasu byl autor 21 nymburských bodů Vojtěch Hruban. "Měli jsme spoustu volných střel. Ale body z toho nebyly. A Nymburk právě tyto střely dával. Myslím si, že v ničem jiném nás soupeř nepřehrával," zhodnotil zápas děčínský pivot Jiří Jelínek.

V Děčíně se hrálo na zimním stadionu, útok na nejvyšší návštěvu v historii NBL ale nevyšel. Přišlo přesně o tisícovku fanoušků méně než při loňském finálovém rekordu 4850 diváků a po skončení zápasu odměnili hráče potleskem vestoje. "Byla tady skvělá atmosféra, byl to zápas pro diváky. Nám se směrem dopředu moc nedařilo. Děčín si za svůj výkon zaslouží velkou pochvalu. Nedali nám nic zadarmo," řekl Hruban.

SuperStar Křováková zazpívala hymnu před finále basketbalové ligy
Video se připravuje ...

Finále play off basketbalové ligy mužů - 2. zápas:
Děčín - Nymburk 63:91 (7:21, 23:41, 42:67)
Nejvíce bodů:
Jelínek 13, Šiška a Vyoral po 10 - Hruban 21, Sant-Roos 15, Dixon 14, Randle 11. Stav série: 0:2.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud