18. října 2016 • 10:00

Nymburk před startem Ligy mistrů mění pivota, přichází Američan Simpson

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalisté Nymburku těsně před startem Ligy mistrů sáhli ke změně v kádru. Tým opouští nigerijský olympionik Ekene Ibekwe a jeho místo pod košem zaujme americký pivot Diamon Simpson.



"Ibekwe odchází proto, že ne úplně zapadl do našeho systému, kterým se chceme prezentovat. Nechci říct, že by hrál vyloženě špatně, ale doufal jsem, že přivedeme někoho lepšího," řekl trenér Ronen Ginzburg. "Diamon Simpson je zkušený hráč, máme o něm hodně informací, víme, že má rád rychlou hru. V této fázi sezony není nic jednoduchého najít dobrého hráče a já doufám, že se nám to v jeho případě povedlo," dodal.

Odcházející Ibekwe odehrál za Nymburk v sedmi zápasech české ligy v průměru 16,6 minuty. Konto soupeřů zatížil celkem 44 body a pod oběma koši vybojoval 26 míčů na doskoku.

Devětadvacetiletý Simpson je absolventem kalifornské univerzity St.Mary's, kde byl ve třech letech po sobě vybrán do první pětky západní konference NCAA. Po ukončení studia si zahrál basketbal na čtyřech kontinentech, většinu evropské kariéry strávil v Izraeli. V minulé sezoně patřil v dresu Ironi Nes Ziona s průměry 15,6 bodu a 11 doskoků na zápas k nejlepším v izraelské lize.

Závěr sezony dohrával ve španělském Estudiantes, kde byl spoluhráčem Pavla Pumprly, s kterým se sejde i v Nymburce. V létě si Simpson zahrál letní ligu NBA v dresu Clevelandu.

"Simpson nás zaujal svou basketbalovou inteligencí, kterou dokazoval již v univerzitní soutěži NCAA a v posledních letech jak ve svých klubech, tak i v letní lize NBA. Od nového hráče očekáváme dobrý doskok a lepší pokrytí při obraně clon," řekl generální manažer Nymburku Rudolf Šimeček.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud