Ivo Pospíšil
17. května 2019 • 15:00

Zastaví Veselého? Když vyhrajeme Euroligu, letíme na Ibizu, říká kouč Efesu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z VITORIE | Ač celou soutěží prolétli s bilancí 28:6, s tímhle soupeřem mají vyrovnanou bilanci 1:1. Jeden zápas prohráli 83:89, ve druhém zase uspěli 84:66. A o to víc, že je Anadolu Efes pro Fenerbahce Istanbul s Janem Veselým městským rivalem, nebude jejich dnešní bitva nic snadného. „Co když vyhrajeme celou Euroligu? Tak v pondělí letíme na Ibizu a tam budeme slavit,“ řekl jejich kouč Ergin Ataman.



Když ho před pátým čtvrtfinálovým duelem Euroligy čekala rozhodující bitva o postup do Final Four s Barcelonou, napsal si na trenér Anadolu Efes Ergin Ataman na Twitter jasné sdělení o bojovnosti, síle, které končilo jasnou výzvou: Vyhrajeme!

A skutečně vyhráli. Triumfem 80:71 si zajistili potřetí v historii, ale poprvé po 18 letech účast ve Final Four, kde vyzvou dnes úřadujícího vicemistra Fenerbahce Istanbul.

Městského rivala. Tradičního soka. A tým, v němž proti nim stane i Čech Jan Veselý.  

„Tweetování na sociálních sítích je o pocitu. Nepíšu tam jen proto, abych něco napsal. Prostě jsem cítil, že vyhrajeme a stále je ještě dos času před pátečním semifinále. Pokud budu mít zase nějaký pocit, určitě to tam znovu napíšu,“ přiznal proto včera Ataman.

Takhle to vypadá ve Vitorii před Final Four Euroligy!
Video se připravuje ...

Do play off se dostali jako čtvrtí v pořadí. S bilancí 20:10. A hlavně s hráči, kteří umí potrápit i ty nejsilnější. Fenerbahce se letos o tom přesvědčilo, v Eurolize s nimi mají bilanci 1:1, v sezoně s tureckou ligou dokonce 3:3.

„Jsou tam silné stránky i slabé, oba týmy se dobře znají. Víme, jak se navzájem porazit, takže to bude speciální duel. Efes je teď v dobré formě, ale i my budeme dobře motivovaní,“ uvedl třeba Kostas Sloukas z Fenerbahce, zatímco Ataman mínil: „Jsme nadšení, že jsme se dostali do Final Four. Každý zápas nám pomohl v růstu a získali jsme hodně sebejistoty. Teď je čas udělat další krok. Musíme však hrát proti nejlepšímu trenérovi v euroligové historii a také nejlepšímu týmu letošní soutěže. Načerpali jsme sebevědomí, věříme si a vydáme ze sebe to nejlepší.“

Nakonec navíc budou i v pozici outsiderů. Zatímco na Fenerbahce jsou kurzy kolem 3,25:1 na celkové vítězství, Anadolu Efes je ze čtyř účastníků, mezi nimiž je ještě CSKA Moskva a Real Madrid, s kurzem 8:1 tím nepodceňovanějším.

„Pokud ale ten titul vyhrajeme, poletíme hned v pondělí na Ibizu, a tam to oslavíme. Teprve pak se vrátíme domů do play off turecké ligy,“ slíbil na závěr Ataman. Rozbije ten sen Jan Veselý?

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud