15. března 2022 • 22:19

Basketbalistky USK prohrály v Itálii 56:69. O postupu se rozhodne v Praze

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalistky USK Praha prohrály druhé čtvrtfinále Evropské ligy v hale Schia 56:69 a nevyužily první možnost postoupit po třech letech do Final Four. Rozhodující duel v sérii hrané na dva vítězné zápasy se uskuteční v pátek v Praze.



České mistryně nenavázaly na týden staré domácí vítězství 72:70, v odvetě doplatily na slabší střelbu z pole. Svěřenkyně trenérky Natálie Hejkové proměnily jen 24 z celkových 74 střel a trefily jediný ze 17 tříbodových pokusů. Italský tým táhla s 16 body a 14 doskoky Sandrine Grudaová, USK nepomohl ani double double tří jeho hráček. Nejproduktivnější byla Brionna Jonesová s 18 body a 17 doskoky.

Domácí pořadatelé vyjádřili podporu Ukrajině, která čelí vojenské invazi ze strany Ruska, a po celý zápas svítil na jejich reklamních tabulích vzkaz: "Zastavte válku".

Pražanky nastoupily stejně jako v prvním zápase bez zraněné rozehrávačky Barbory Bálintové a pivotky Dragany Stankovičové a od úvodu doplácely na nepřesnou střelbu. Přestože se v prvních minutách ještě dostaly po pěti bodech Thomasové do vedení 9:5, domácí tým rychlou šňůrou duel otočil a vyhrál první čtvrtinu 18:13. České mistryně tou dobou na doskocích soupeře předčily v poměru 22:10, jejich střelecká úspěšnost ale byla pod hranicí třiceti procent.

Tým trenérky Hejkové se snažil odrazit od pečlivé obrany, kvůli trápení pod košem Schia ale jeho manko dál narůstalo. Italský tým odskočil na dvouciferný rozdíl a ztrátu USK neodvrátila ani Thomasová, která už po poločase měla na kontě double double za 11 bodů a 10 doskoků. Pražanky ale do přestávky proměnily jen 10 ze 36 střel z pole a netrefily ani jednu z devíti trojek. Nepomohlo jim ani 12 útočných doskoků.

USK se po přestávce nevzdal a v úvodu se přiblížil šesti body v řadě na rozdíl osmi. Schio podržela pěti body za sebou Laksaová a italský tým utekl do nejvyššího vedení 48:33, závěr třetí čtvrtiny ale patřil opět Pražankám, které snížily ztrátu před závěrečnou částí na devět bodů.

České mistryně vycítily šanci otočit duel stejně jako před týdnem v Praze, kdy smazaly v závěrečné pětiminutovce dvanáctibodové manko. Sedm minut před koncem se dotáhly na rozdíl pěti bodů (47:52) a držely se na dostřel. Jenže pak po trojce Sottanaové a trefě Grudaové získaly domácí hráčky opět uklidňující vedení o 11 bodů a v závěru žádné drama nepřipustily. Schio si proti USK připsalo třetí vítězství z osmi vzájemných zápasů.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud