19. února 2012 • 11:58

Poražený Chisora řádil! Porval se na tiskovce, byl zadržen policií

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
15
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Britský boxer Dereck Chisora se po sobotním prohraném zápase s Vitalijem Kličkem v Mnichově popral na tiskové konferenci s bývalým mistrem světa v těžké váze Davidem Hayem a na neděli si oba předvolala k výslechu německá policie. Chisora se ráno pokusil odletět domů a byl na letišti zadržen spolu s trenérem Donem Charlesem. Haye před policií zmizel.



"Nevíme, kde je," uvedl mluvčí policie, která dnes chtěla původně vyslechnout boxery v hotelu. Podle listu Süddeutsche Zeitung odletěl Haye z Mnichova v neděli nad ránem.

Chisora byl po zhruba sedmihodinovém výslechu večer propuštěn na svobodu. Podle policejního mluvčího Gottfrieda Schlichta mu stále hrozí, že bude obviněn z ublížení na zdraví.

Haye, který v Mnichově působil jako televizní spolukomentátor zápasu, si na tiskové konferenci nenechal líbit rýpnutí od Kličkova manažera Bernda Bönteho. "Na rozdíl od Davida Haye Dereck Chisora opravdu přijel a zkusil to," řekl Bönte v narážce na neúspěšná jednání s Hayem, který loni v létě prohrál mladším z bratrů Kličků Vladimirem a posléze ukončil kariéru.

V následné hádce Bönte vmetl Hayeovi do tváře, že nepřijal nabídku a teď je mimo hru. Britský boxer tvrdil, že v prosinci se zápasem souhlasil.

Do roztržky se vmísil Chisora a oba krajané se začali urážet. Haye mu připomněl, že prohrál tři z posledních čtyř zápasů. Chisora se bývalého šampiona WBA posměšně vyptával, jak se má jeho zraněný prst, na který svaloval porážku s Kličkem.

Chisora se pak vydal od stolu mezi novináře a s Hayem se porval. Opakovaně mu vyhrožoval, že ho zastřelí. Při jejich potyčce odletovaly kamery a Hayeův manažer Adam Booth utrpěl v mele tržnou ránu na hlavě. Rváče od sebe odtrhla ochranka a podle agentury AP na místě nakonec zasahovala i policie.

Chisora způsobil skandál už před zápasem, když před pátečním vážením dal Kličkovi facku. Za to dostal od organizace WBA pokutu 50.000 dolarů.

Chisora končil zklamaný, po velké bitvě podlehl Kličkovi
Chisora končil zklamaný, po velké bitvě podlehl Kličkovi

Vstoupit do diskuse
15
Články odjinud


Články odjinud