29. listopadu 2015 • 10:15

Šampionovi přáli i United. Kličko měl porážku v očích, řekl Fury

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Způsobil prvotřídní senzaci. Pro samotného britského boxera Tysona Furyho však nebylo překvapením, že po 11 letech ukončil neporazitelnost ukrajinského giganta Vladimira Klička a po vítězství na body bral čtyři mistrovské pásy v těžké váze. V sebevědomých prohlášeních mohl pokračovat i po výroku rozhodčích. „Věděl jsem, že ten zápas vyhraju. Věděl to i Vladimir, jeho tým to věděl také. Viděl jsem v jeho očích,“ řekl Fury.



Zatímco fanoušci, experti i bookmakeři ho považovali za outsidera, on si věřil. A nakonec se Fury mohl také radovat. „Vždycky jsem říkal, co se chystám provést. To sebevědomí jsem neměl pro nic za nic,“ rozdával jeden sebevědomý výrok za druhým.

O dvanáct let mladší vyzyvatel uhájil neporazitelnost i v 25. duelu v profesionálním ringu. I když v posledním 12. kole měl viditelně méně sil a Kličko se snažil duel rozhodnout, předchozí kolo naopak zvládl Fury výrazně lépe.  „Už jsem si říkal, že to má. Je těžké přijet do Německa a vyhrát na body,“ připomněl, že ukrajinskému boxerovi je země, kde se konal sledovaný zápas, tradičně nakloněná.

„Všichni jste o něm pochybovali, všichni jste se mýlili,“ řval Furyho otec John po vyhlášení výsledků na novináře přítomné v hale a v euforii sliboval, že nový šampion bude vládnout dalších dvacet let. Furymu poslal gratulaci také i Manchester United, mezi jehož fanoušky rodák z druhého největšího anglického města patří.

Kličko uznal šokující porážku. S Furym už mluví o odvetě
Video se připravuje ...

Došlo i na vyjádření vzájemného respektu. Fury před soubojem provokoval Klička tím, že přišel na společnou tiskovou konferenci v kostýmu Batmana, pak zase zpěvem písně Bette Middlerové, do které zakomponoval slova "já budu ten s mistrovskými pásy". Po zápase své chování omlouval a soupeři prokázal respekt. "Říkal jsem hlouposti. Vladimire, jsi skvělý šampion a dík, že jsi se mnou boxoval. Před zápasem to všechno byly jen hrátky a legrace."

I Kličko uznal, že tentokrát nebyl tím lepším v ringu. "Tyson byl hrozně rychlý. Nevěřil bych, že to dokáže. Prostě jsem nenašel tu správnou zbraň, jak na něj," dodal Kličko.

Tysonu Furymu gratuluje k výhře jeho manželka Paris
Tysonu Furymu gratuluje k výhře jeho manželka Paris

 

Kličko nabídl soupeři podání ruky. Fury nejdřív odmítl
Video se připravuje ...
 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud