16. dubna 2021 • 19:15

Bijec vs. hubatý youtuber v ringu. Na koho vsadí šéf UFC 22 milionů?

Autor: ms
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bojovník, který tráví celý život v tělocvičně, vychovává tři děti a reprezentoval i na olympijských hrách. Proti němu hvězdička z internetu často označovaná za spratka. V sobotu v noci se proti sobě mezi šestnácti provazy postaví Ben Askren a Jake Paul. Porazí světový bojovník MMA téměř o generaci mladšího youtubera ve své nejslabší disciplíně, tedy v boxu?



V sobotu večer má UFC, věhlasná liga MMA, na programu další turnaj. Tou nejsledovanější akcí bude ale minimálně ve Spojených státech galavečer zakončený boxerským střetem Jakea Paula s Benem Askrenem. Všichni totiž čekají, jestli youtuber dokáže překvapit ostříleného bojovníka a bývalého šampiona světových organizací, jakými jsou Bellator MMA nebo One Championship.

Má Paul, který boxuje teprve tři roky, vůbec šanci? V žádném případě, řekl by si laik při pohledu na statistiky. Dvě vítězství proti dalšímu internetovému tvůrci a basketbalistovi v důchodu kontra devatenáct výher v kleci s nejlepšími bojovníky světa. Jenže se bude boxovat, a pokud má Askren v některé oblasti bojových sportů mezery, tak právě v boxu. Zápasil i na olympiádě (volný styl) a zápolení na zemi zůstalo jeho hlavní, nebo spíš jedinou, zbraní.

I tak ale většina odborné veřejnosti věří Askrenovi. Zejména prezident UFC Dana White, který přitom s bojovníkem udržoval vždy velmi napjaté vztahy. „Buďme k sobě upřímní. Jake Paul není žádný boxer. Je to dítě internetu,“ pronesl White během podcastu Mikea Tysona. Dodal, že na jeho prohru vsadí milion dolarů (cca 21,7 milionů korun).

Nevšední souboj. Youtuber Jake Paul (vlevo) se třese na zkušeného bojovníka Bena Askrena
Nevšední souboj. Youtuber Jake Paul (vlevo) se třese na zkušeného bojovníka Bena Askrena

Střet jako rivalitu vnímá pouze Paul. Protivníka neustále ponižuje, uráží a připomíná mu pětisekundovou prohru s Jorgem Masvidalem, kdy Askren ztratil vědomí po naskočeném kolenu na hlavu. „Bude to nejhorší den tvého zk***eného života. Žádám tvoje děti a ženu, aby ten zápas nesledovaly,“ vzkázal youtuber soupeři skrz video zprávu. „Protože váš táta bude zkrvavený a v bezvědomí ležet na podlaze.“

S Askrenem ale podobná slova nic nedělají. „Celý život zápasím proti nejnebezpečnějším chlapům na světě,“ vysvětloval Američan v podcastu. „Rozumím, proč to dělá, ale strach mi určitě nenažene.“

Víc než na zastrašování soupeře by se měl ale Paul soustředit na dodržování zákonů. Před dvěma dny jej totiž obvinila hvězda sociální sítě TikTok ze sexuálního napadení. Justine Paradiseová nahrála dvacetiminutové video, v němž ukazuje zprávy, které si s youtuberem vyměnila. Vysvětluje, kdy ji sexuálně obtěžoval.

„Nikdy jsem s touhle osobou neměl sexuální poměr. Tohle obvinění je uměle vykonstruované a do očí bijící pokus o získání pozornosti během vysoce sledovaného období před zápasem,“ reagoval čtyřiadvacetiletý mladík, kterého čeká největší životní bitva.

Porovnání obou soupeřů

BEN ASKREN vs. JAKE PAUL
180 cm VÝŠKA 185 cm
77 kg VÁHA 85 kg
183 cm ROZPĚTÍ PAŽÍ 193 cm
36 let VĚK 24 let
19:2 v MMA BILANCE 2:0 v boxu

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud