3. prosince 2022 • 23:36

SESTŘIH: Boxer Fury obhájil titul. Krajana porazil už potřetí, tekla krev

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Britský boxer Tyson Fury obhájil titul profesionálního mistra světa organizace WBC v těžké váze. Jeho souboj s krajanem Derekem Chisorou v Londýně rozhodčí ukončil v závěru desátého kola.



Stále neporažený Fury bez potíží potvrdil roli jasného favorita a připsal si 33. vítězství v 34. zápase kariéry. Chisoru porazil v chladném večeru na fotbalovém stadionu Tottenhamu před 60 tisíci diváků už potřetí. V roce 2011 nad ním vyhrál na body a o tři roky později stejně jako dnes před limitem.

Čtyřiatřicetiletý rodák z Manchesteru měl od začátku navrch a bylo jen otázkou času, jak dlouho o čtyři roky starší Chisora vydrží. Výsledkem bylo 24. Furyho vítězství před limitem. Chisora, který končil zápas s krvácejícími ústy a opuchlýma očima, utrpěl 13. porážku ve 46. utkání mezi profesionály.

„Cítil jsem se dobře. Potřeboval jsem pár kol, od dubna jsem neboxoval. Byly tam dobré údery,“ řekl v ringu Fury, jenž boxoval poprvé od jarního vítězství nad krajanem Dillianem Whytem ve Wembley. Po zápase ohlásil konec kariéry, ale dlouho bez boxu nezůstal.

Derek Chisora podlehl legendě
Derek Chisora podlehl legendě

Původně se chtěl dnes utkat s jinou britskou hvězdou Anthonym Joshuou. Bývalý šampion organizací WBA, WBO, IBF a IBO však na výzvu k zápasu nakonec nepřistoupil. Pro „náhradníka“ Chisoru měl Fury jen slova chvály. Po zápase ho objal, políbil na hlavu a dokonce mu zazpíval, jak s oblibou po zápasech dělá.

„Bylo mi potěšením s ním boxovat, je to britský hrdina. Tvrďák. Trefil jsem ho tak, že by to jiného sebralo, ale on se do mě ještě navážel,“ řekl Fury.

Hned po zápase vyzval k souboji Ukrajince Oleksandra Usyka, šampiona organizací WBA, WBO a IBF, který byl mezi diváky a po utkání přišel do ringu. „Usyku, jsi na řadě. Jednoho Ukrajince už jsem zmáknul, Klička. Takže pojďme do toho,“ prohlásil a tváří v tvář se marně snažil Usyka vyprovokovat k nějaké reakci.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud